Atasehir'e Bin 200 Yatakli Sehir Hastanesi Yapilacak

Atasehir'e Bin 200 Yatakli Sehir Hastanesi Yapilacak

Atasehir’de stratejik öneme sahip Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’nin bahçesine bin 200 yatakli yeni bir hastane yapilacak. Bashekim Doç. Dr. Baris Yilmaz, proje çalismalarinin tamamlandigini, önümüzdeki dünlerde temelinin atilacagini söyledi.



Istanbul Anadolu yakasinda saglik kuruluslari arasinda önemli bir yere sahip olan Atasehir’deki Fatih Sultan Mehmet Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne ek olarak bin 200 yatakli sehir hastanesi yapilacagi açiklandi. Mülkiyet sorunu çözülen hastanenin önümüzde günlerde Saglik Bakanligi yatirim planina alinarak temelinin atilacagi ögrenildi. Fatih Sultan Mehmet Egitim Ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Baris Yilmaz, hastanenin alaninin 180 dönüm oldugunu yeni yapilacak hastanenin yapiminin, mevcut binalardaki saglik hizmetini aksatmayacagini belirtti.

Yilmaz, hastanenin stratejik konumu ve Anadolu yakasinda artan nüfusa yönelik yeni yapilacak hastanenin ihtiyaci karsilayacagini ifade etti.



“Anadolu Yakasi’nin en büyük inme merkezi olarak geçiyor”

Saglik Bilimleri Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Egitim Ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Baris Yilmaz, “Fatih Sultan Mehmet Egitim Arastirma Hastanesi 1952 yilinda PTT Hastanesi olarak hizmete giren 2000’li yillarda su anki ismini alan 310 yatakli bir hastane. Hastanemizde yillik olarak 1 milyonun üzerinde poliklinik yapiliyor. Yillik 17 bin kisinin yatarak tedavi gördügü ve yine yillik olarak 15 bin kisinin ameliyat oldugu bir hastane. Fatih Sultan Mehmet Egitim Arastirma Hastanesi’nde öne çikan tedavilerden bir tanesi inme merkezi olmasi. Anadolu Yakasi’nin en büyük inme merkezi olarak geçiyor. Beyin kanamasi, pihti atmasi hadiselerinde 24 saat hizmet veren, aninda girisimsel radyolojiyle bu pihtilara ya da kanamalara müdahale edebilen bir merkez” dedi.



“Stratejik önemden dolayi bin 200 yatakli Hastane yapilacak”

Bashekim Doç. Dr. Baris Yilmaz, “Son 3 yildir olaganüstü bir çalisma içerisindeyiz. Saglik Bakanligimiz ve Il Saglik Müdürlügümüz buranin stratejik önemini bilerek bin 200 yatakli yeni bir hastane plani yapmakta. Bu hastanemizde inme merkezi, travma ve rehabilitasyon merkezi ön planda olacak. Projesi su anda bitirildi. En kisa sürede baslanilmasini bekliyoruz. Bulundugumuz noktanin stratejik önemi çok fazla. Arazimiz yaklasik 180 dönüm. Dolayisiyla insaat alani bizim için bir engel teskil etmeyecek. Bizler ayni kapasiteyle hizmet vermeye devam edecegiz. Bununla alakali bir tasinma bir hizmet aksamasi olmayacak. Insaat bir yandan sürerken Fatih Sultan Mehmet Egitim Arastirma Hastanesi yine kendi alaninda, kendi yerleskesinde hizmet vermeye devam edecek" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile