Atasu Baraji'nda Yagan Yagmurlarla Doluluk Orani Yüzde 100'E Ulasti

Atasu Baraji'nda Yagan Yagmurlarla Doluluk Orani Yüzde 100'E Ulasti

Trabzon sehir merkezi ile birlikte Akçaabat ve Yomra ilçelerinin su ihtiyacinin karsilandigi Atasu Baraji son birkaç aydir yüzde 98 seviyelerinde olan su miktari Mayis ayinda yagan yagmurlarla birlikte yüzde 100’e ulasti.

Trabzon’un Maçka sinirlari içerisinde yer alan Galyan Deresi üzerine insa edildikten sonra 2011 Nisan ayindan itibaren sehre suyun verilmeye baslandigi Atasu Baraji’nda doluluk orani yüzde 100 seviyelerinde. Temelden yüksekligi 118 metre olan ve 36 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip Atasu Baraji’nda 35 milyon 750 bin metreküp su depolanabiliyor. Trabzon sehrine 17 km mesafedeki barajda ayrica 1 adette HES göleti bulunuyor.

Barajda özellikle son 4 yildir doluluk orani yüzde 100 seviyelerinde seyrederken bu yil azalisa geçen yagmurlarla bu oran yüzde 98’lere gerilemisti. Son zamanlarda artan yagmurlar nedeniyle su seviyesi tekrar yüzde yüze çikarken, yapilan analizlerle su kalitesi (PH) 7.68 olarak belirlendi.

Trabzon kent merkezini besleyen tek içme suyu baraji olan Atasu Baraji bölgeye hiç yagmur yagmasa bile kent merkezinin 7 ay içme suyunu karsilayabilecek dolulukta bulunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile