Atatürk Müzesi'nin Gelecek Yıl Ziyaretçilere Açılması Planlanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Atatürk Müzesi'nin gelecek yıl ziyaretçilere açılması planlanıyor.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, yaptığı yazılı açıklamada, Birinci Kordon'daki müze binasının iki yıldır yoğun bir çalışma ile yürütülen yenileme, güçlendirme, restorasyon projeleri ile müzenin iç yapısının dizaynı, teşhir tanzim projelendirilmesi, teşhirde olan eşyaların bakım ve restorasyonu konusunda üniversite ve konunun uzmanlarıyla yürütülen proje çalışmalarının bitirildiğini belirtti.

Değerlendirme sürecinin tamamlandığını, uygulama için İl Özel İdaresinde kültür varlıklarına ayrılmış imkanlar ile ihale çalışmalarına başlandığını aktaran Ediz, şunları kaydetti:

"İnşallah 2014 yılı içerisinde Atatürk Müzesi misafirlerin ziyaretine sunulacaktır. Özelikle projelendirme sürecinin ciddi zaman aldığını biliyoruz. Ancak böyle bir konuda ne yapılacağı, nasıl yapılacağıyla ilgili uzmanların görüşü, projelendirmesi ve kurul süreçleri çok önemli. Herkesin önem verdiği ve desteklediği böyle bir işe de özen ve itina gösterilmesi gerekir. Atatürk Müzesi, kapalı ve harap durumda veya 'otel yapılacakmış' gibi söylentiler gerçeği yansıtmıyor."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile