Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na Doğru

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Siirt'te de 15-19 Mayıs tarihleri arasında çeşitli törenlerle kutlanacak.

İlk tören 15 Mayıs 2014 Perşembe günü saat 09. 00'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanacak,
17 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00'te Güres Caddesi Sancaklar Ortaokulu önünde stant açılarak gençliğe yönelik çalışmalar ve bayram ile ilgili broşürler dağıtılacak ve aynı yerde güreş, judo, tekvandı, boks, bocce, basketbol, badminton ve masa tenisi gösterileri yapılacak.
19 Mayıs 2014 Pazartesi günü saat 08.30'da 14 Eylül Spor Salonu önünden başlayacak olan Gençlik Yürüyüşü Atatürk Anıtı önünde son bulacak, saat 9,30'da anıta çelenk sunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak törene saat 10|00'da Hükümet Konağı önünde devam edilecek.
İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, gençlik adına konuşma, gençlik şiirinin okunmasından sonra "Atatürk ve Gençlik" konulu liselerarası kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek, ardından halk oyunları gösterisi ve Gençlik Merkezi Üç Dilli Koro Dinletisinden sonra tören sona erecek.
İl Müftülüğü tarafından Cuma Hutbesinde Atatürk'ün Cumhuriyete, gençliğe ve bayrağa verdiği önem anlatılacak.
Bayram nedeniyle 18 Mayıs'tan itibaren kamu kurum ve kuruluşları, özel binalar, tören alanları caddeler ve meydanlar Türk Bayrakları ile donatılacak.
Havanın yağışlı olması durumunda, çelenk sunma töreni aynı saatte icra edilecek, bayram töreni ve diğer etkinlikler 14 Eylül Spor Salonu'nda yapılacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile