Atatürk'ü Anma Törenleri Düzenlenecek

Atatürk'ün ölümünün 72. yıldönümü nedeniyle 10 Kasım Çarşamba günü Malatya'da çeşitli anma törenleri düzenlenecek.

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 72. yıldönümü nedeniyle Malatya'da ilk anma töreni Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek. Saat 08.45'da çelenk sunumu ile başlayacak olan tören öncesinde 2 adet meşale anıt önüne yerleştirilecek. Saat 09.05'de Vilayet, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi ve fabrikaların sirenlerini çalmasıyla anıt önünde 2 dakikalık saygı duruşu ve ardından da İstiklal Marşı okunacak.
Vali Ulvi Saran tarafından Anıt Özel Defteri'ni imzalanmasının ardından Atatürk Evi ziyaret edilecek.
Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda ki anma töreni ise saat 09.30'da başlayacak. Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, 10. Yıl Nutku, 10 Yıl Marşı'nı söylenmesinin ardından Cumhuriyet Lisesi tarih Öğretmeni Erkan Erdoğan "Atatürk'ün Son Günleri" konulu konuşmasının ardından, bir öğrenci tarafından şiir okunacak.
2. Ordu Komutanlığında görevli Personel Albay Recep Durmuş tarafından "Atatürk'ün Askeri kişiliği" konulu konuşma yapılacak.
Anma töreni Atatürk'ün sevdiği şarkıların sunumu ile sona erecek.
Bu arada, anma kapsamında saat 13.00'e kadar izci liderleri nöbet tutacak. Gece saat 00.00'a kadar ise 1 polis ve 1 asker tarafından nöbete devam edilecek
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile