Atatürk'ün Malatya'ya Gelisinin 91. Yil Dönümü Kutlandi

Atatürk'ün Malatya'ya Gelisinin 91. Yil Dönümü Kutlandi

Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya’ya gelisinin 91’inci yil dönümü dolayisiyla tören düzenlendi.



Vali Aydin Barus, Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ile 2’nci Ordu Kurmay Baskani ve Garnizon Komutani’nin Atatürk Caddesi’ndeki Atatürk Aniti’na çelenk koymasiyla baslayan törende saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Burada bir konusma yapan Vali Aydin Barus,” Hayatini Türk Milletinin bagimsizligina ve Türkiye Cumhuriyetini muasir medeniyetlerin seviyesine ulastirmaya adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, güzel sehrimiz Malatya’yi 13 Subat 1931 tarihinde ziyaretleriyle sereflendirmistir. Bu onuru 91 yildir yüreginde tasiyan Malatya insaninin, atasina olan gönül borcunu bir kez daha ifade etmek üzere bir araya geldik. Malumlariniz oldugu üzere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde kahraman milletimizin istiklal mücadelesi zaferle sonuçlanmis, yeni Türkiye cumhuriyeti devleti kurularak bu zafer adeta taçlandirilmistir. Cumhuriyetimizin kurulusundan sonra, Atatürk’ün liderliginde, uzun harp yillarinda harap ve bitap düsmüs memleketimizin yeniden insasi ve ihyasi için her alanda çok önemli atilimlar baslatilmistir” dedi.



Malatya’nin Anadolu demir yolari agina baglanmasi münasebeti nedeniyle Atatürk’ün Malatya’yi ziyaret ettigini animsatan Vali Barus,” Malatya Halkinin Atatürk’ü misafir etmesine vesile olan sey de demiryolu olmustur. Malatya’nin kadirsinas insani, bir taraftan çok merak ettigi Gazi Mustafa Kemal Pasa’yi yakindan görmenin heyecanini, diger taraftan da ilk defa saglayacagi gelismelerden, üreticilerin kendi aralarinda kooperatifler kurmalarinin yararli olacagindan bahsetmislerdir. Atatürk, vilayet egitimine ve millet mekteplerine dair Vali ve Milli Egitim Müdüründen bilgi almis, takip edilen mefkûrenin mahiyetini devamli olarak halka anlatmak konusunda Türk Ocaklarina düsen görevler hakkinda da tavsiyelerde bulunmuslardir. Malatya’da bir gün kalan Atatürk, ertesi gün yine trenle Malatya’dan ayrilmistir. Ilimizi tesriflerinin 91. yildönümünde cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygiyla yad ediyor, O’na, kahraman silah arkadaslarina, aziz sehitlerimize ve ebediyete intikal eden sanli gazilerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum“ diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile