Atatürk’ün Urla’ya Gelişinin 86.yılı Kutlandı

Atatürk'ün yurt gezileri sırasında Urla'ya gelişinin 86. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ve İlçe Kaymakamı Şehmus Günaydın'nın yanısına törene sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Atatürk'ün çizdiği hedef doğrultusunda yürüdüklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu;" Bugün bizim için nesilden nesile coşku ve gururla geleceğe taşıyacağımız gündür. Bugün, çağdaş Türkiye’nin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçemizi ziyaretinin 86. yıldönümüdür. O’nu bir kez daha şükranla anıyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.İlke ve inkılâplarını ülkemizin her bir köşesine yayabilmek amacıyla yurt gezisine çıkan Mustafa Kemal Atatürk, 30 Haziran 1926 tarihinde Urla’ya gelerek ilçemizi onurlandırmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Urla’yı ziyareti sırasında, savaşın kazanılmasıyla her şeyin bitmediğini, ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için yapılması gereken çok iş olduğunu söylemiştir.

Bizler, Ulu önderimizin gösterdiği hedeflere ulaşmak için O’nun çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerliyoruz ve ilerlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın da; "Atatürk çıktığı yurt gezilerinden birinde ilçemizi ziyaret etmiş, halkı dinlemiştir. Bu nedenle Büyük Türkiye’mizin bekası için Urlalılar olarak üzerimize düşen görevlerin bilincindeyiz.Bu topraklar için canlarını veren başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Urla Halk Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi ile tören sona erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile