Antalya İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, bir şahsın Rusya ve Ukrayna ülkeleri başta olmak üzere yurt dışında bulunan mankenlik ajansları aracılığıyla temin ettiği yaşları 18'den küçük kızlara zorla fuhuş yaptırdığı ihbarını aldı. Bunun üzerine zanlıları tespit etmek için çalışma başlatan ekipler, Antalya'dan 4, İstanbul'dan 2 ve bir kişinin finansör olarak çete içerisinde yer aldığını tespit etti.
Şüphelileri teknik ve fiziki takibe alan güvenlik güçleri, çetenin son olarak Savanora Yatı'nı kiraladıklarını belirledi. Çete üyelerinin yurt dışından getirdikleri bayanları yatta işadamlarına yüksek fiyat karşılığı pazarladıkları tespit edildi. Zanlılarına ayrıca 18 yaşından küçük kızları Antalya'daki bazı otellerde yine yüksek fiyatlara pazarladıkları öne sürüldü. Bunun üzerine ekipler operasyon için düğmeye bastı.
Güvenlik güçleri İstanbul, Antalya ve Muğla'da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyon neticesinde 8 kişi insan ticareti organize ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Ayrıca operasyon kapsamında mağdur 15 bayan da gözaltına alındı. Operasyon sırasında Savarona isimli yatta yabancı uyruklu 6 işadamı olduğu tespit edildi. Şahıslarla birlikte çok sayıda belge ve elektronik malzeme ele geçirildi. Operasyonun devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.
SAVARONA YATI
Savarona bugüne kadar inşa edilen kraliyete ait olmayan en büyük yat olarak biliniyor. Toplam uzunluğu 136 metre, direği 16 metre, iskeleti 6.1 metre ve en yüksek hızı 18 deniz milidir. Gezinti hızı ise 16 deniz milidir. Ana süitin yanı sıra 17 lüks süitin alanı ortalama 50 metrekaredir. Savarona, Brooklyn Köprüsü'nü inşa eden mühendis John Roebling'in kızı Emily Roebling Cadwallader tarafından hizmete sokulmuştur. Savarona, 1931 yılında Hamburg'da Blohm ve Voss tersanelerinde 4 milyon dolara mal olmuştu. Savarona 1938 yılında Türk hükümeti tarafından satın alınarak ülkeye kazandırıldı. Yat, iki ay sonra bazı döşemeleri yenilendikten sonra Atatürk'ün ölümcül hasta olduğu sırada İstanbul'a geldi. Atatürk'ün Savarona'da geçirdiği altı hafta boyunca kabine toplantıları düzenlendi, Romanya Kralı Carol da dahil olmak üzere önemli konuklar, devlet başkanları ağırlandı. Savarona, 2. Dünya Savaşı sonrasında Türk Deniz Kuvvetleri'nin eğitim gemisi olarak kullanmasına kadar bir daha yelken açmadı. 1989 yılında Savarona'yı hurdaya çıkarma kararı alındı. Bu kararın ardından Savarona, Kahraman Sadıkoğlu'na 49 yıllığına kiralandı.