Atatürk Üniversiteli Ögrenciler Dünyanin En Prestijli Iha Yarismasinda

Atatürk Üniversiteli Ögrenciler Dünyanin En Prestijli Iha Yarismasinda

Atatürk Üniversitesi, ATATEB Kulübü bünyesinde yer alan ve Mühendislik Fakültesinin Bilgisayar, Elektrik-Elektronik ve Makine Mühendisligi bölümü ögrencilerinin olusturdugu ATAUAV takimi, dünyanin en prestijli insansiz hava araçlari yarismasi olan AUVSI SUAS’a (Association for Unmanned Vehicle Systems International-Student Unmanned Aerial Systems Competition) katilmak üzere Amerika’ya gitti.

Insansiz hava sistemlerine ilgiyi artirmak ve bu teknolojilerin ögrenciler tarafindan gelistirilmesini tesvik etmek amaciyla 2002 yilindan beri Amerika’nin Maryland Eyaletinde düzenlenen yarismanin ön elemelerini geçen ATAUAV takimi üyeleri Ramazan Harmaner, Murat Yildiz, Ridvan Çarti, Berfin Sayilir, Muhammed Isik, Yusuf Akin, Mahmure Güler, Mehlika Ferda Topal ve takim danismani Dr. Ögr. Üyesi Ferhat Bozkurt, birçok farkli ülkeden 71 takimin katilimi ile gerçeklesen yarismada üniversitemizi ve ülkemizi temsil edecek.

Konuyla ilgili bir degerlendirmede bulunan ATAUAV Takimi Danismani Dr. Ögr. Üyesi Ferhat Bozkurt: “Atatürk Üniversitesi olarak genç mühendis adaylarimizi Insansiz Hava Araçlari teknolojilerine yönlendirerek bilimsel ve teknik çalismalar yapmaya tesvik ediyoruz. Mühendislik Fakültesi olarak ögrencilerimizi teoriden uygulamaya geçecekleri alanlar olusturarak ve teknolojik gelismelere ayak uydurmalarini saglayan bu tip yarismalara katilmalarina vesile olarak uluslararasi alanda onlara katma deger saglamaktayiz. Bu düsüncelerle ABD’ye gelerek böylesine önemli bir yarismaya katilmamiza maddi manevi destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomakli’ya ve tüm üniversite ailesine ögrencilerim adina tesekkür ediyorum” dedi.

Rektör Çomakli: “Ögrencilerimizin Hem Kisisel Hem de Mesleki Becerilerini Gelistirmelerini Oldukça Önemsiyoruz”

Atatürk Üniversitesinin bilim ve mühendislik alanlarinda yetismis insan kaynagini artirmayi hedefledigini, bu anlamda bu tip uluslararasi teknoloji yarismalarina katilan gençlere hem kisisel hem de mesleki becerilerini gelistirmeleri için pek çok imkân sunduklarini aktaran Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, bu baglamda AUVSI SUAS’a katilan ögrencilerin daha önce TEKNOFEST yarismasinda ulusal anlamda edindikleri tecrübe ile simdi uluslararasi bir yarismada ülkemizi temsil ettiklerini söyledi.



Rektör Çomakli: “Yarismaya katilan gençler dünyanin önde gelen teknoloji firmalarinin kariyer günlerine katilma ve alaninda uzman kisilerle tanisarak “network” kazanma firsati yakaliyor. Ayni zamanda dünyanin farkli üniversitelerden gelen yarismacilar ile tanisma ve fikir alisverisinde bulunma imkânina sahip oluyorlar. Biz de üniversite yönetimi olarak tüm ögrencilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Bu düsüncelerle böylesine önemli uluslararasi bir organizasyonda Üniversitemizi temsil edecek takim üyelerine üstün basarilar diliyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile