Atatürk, Üniversitenin Damlayan Salonunda Anıldı

Atatürk, Üniversitenin Damlayan Salonunda Anıldı

Adana Çukurova Üniversitesi’ndeki 10 Kasım Atatürk’ü anma programına damlayan çatı damgasını vurdu.

Törende protokolün önünde damlayan sahnede oratoryo seslendiren askeri bando ile öğrenciler büyük zorluklar yaşadı. Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen tören büyük bir coşku ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çukurova Üniversitesi öğrencileri ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşmalar yapıldı. Daha sonra Atatürk ile aynı fotoğraf karesinde yer almış, Atatürk’ün Adana Kız Lisesi ziyaretinde öğrenci olarak bulunan 91 yaşındaki Remziye Tatlı bir konuşma yaptı. Ardından ise Türk Dil Kurumu eski Genel Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Atatürk Döneminde Türkçenin Kazanımları konulu bir konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra ise Onu Özlüyoruz konulu oratoryoyu seslendirmek üzere 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Bandosu ile Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri sahneye çıktı. Yaklaşık yarım saat süren gösteri esnasında dışarıda yağan yağmur nedeniyle amfinin sahne bölümü de damlamaya başladı.

Sahnenin ortasına kimsenin göremeyeceği bir noktaya büyük bir kova konulurken, bandodaki askerler ve öğrenciler Vali Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'ın önünde zor anlar yaşadı. Tören sonunda bandodaki askerler nota kağıtlarının üzerindeki su birikintilerini temizlemek için büyük çaba sarf etti. Atatürk’e büyük bir özlemin yansıdığı salondan geriye ise damlayan çatı ile askeri bando ve öğrencilerin damlayan çatı karşısındaki çaresizlikleri kaldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile