Atatürk Üniversitesi, Erasmus Ka220 Uluslararasi Arge Is Birligi Projesi Ile Hibe Almaya Hak Kazandi

Atatürk Üniversitesi, Erasmus Ka220 Uluslararasi Arge Is Birligi Projesi Ile Hibe Almaya Hak Kazandi

Okul devam problemleri gösteren çocuklara yönelik olarak Atatürk Üniversitesinde görev yapan bilim insanlari ile Ispanya Alicante Üniversitesi, Roma Üniversitesi ve Brüksel Üniversitesi bilim insanlari tarafindan ortak hazirlanan “Design, creation and development of the Scientific Observatory for School Attendance” (Okula Devam Problemlerine Iliskin Uluslararasi Bilimsel Gözlemevinin Tasarimi, Olusturulmasi ve Gelistirilmesi) baslikli Ar-Ge projesi, Avrupa Birligi tarafindan yürütülmekte olan “ERASMUS KA2” programi baglaminda 400 Bin Avro bütçeyle desteklenmeye hak kazandi.

Projenin Atatürk Üniversitesi koordinatörü olan ve Almanya Würzburg Üniversitesinde misafir ögretim üyesi olarak arastirma faaliyetlerini sürdüren Prof. Dr. Ismail Seçer’in disinda Dr. Ögr. Üyesi Ismail Ay, Dr. Sümeyye Ulas ve Ögr. Gör. Cahit Sunay’in yer aldigi Ar-Ge odakli ve KA220-SCH-5C779D81 kodlu proje 400 Bin Avro bütçeyle desteklendi. Proje sürecinde 3 yil süreyle okul devam problemleri gösteren çocuklara yönelik genis çerçeveli ve kültüre duyarli modüller gelistirilmesi, etkililiginin test edilmesi ve diger ülkelere transfer edilmesi amaçlaniyor.

Avrupa ve Türkiye´de yaygin bir problem alani haline gelmis olan okul devam problemlerinin önlenmesine yönelik olarak proje baglaminda gelistirilecek olan modüllerin Erzurum´da seçilen okullarda uygulanmasi ve gelistirilecek olan uygulamalarin proje sürecinde diger ülkelere transfer edilmesi hedefleniyor.

Proje koordinatörü Prof. Dr. Ismail Seçer proje ile Ispanya, Italya ve Belçika’nin önde gelen üniversitelerinden bilim insanlari ile çalisacaklarini ve bu proje ile hem Atatürk Üniversitesinin yeni nesil üniversite vizyonuna hem de genç arastirmacilarin proje kültürünün gelismesine uluslararasi anlamda önemli kazanimlar saglanacagini ümit ettigini söyledi.



Proje, Türkiye ve Avrupa Ülkelerinde Okul Devam Problemlerine Iliskin Önemli Bir Kazanim Saglayacak

Ülkemizde okul çaginda bulunan çocuk sayisinin 20 milyona dayandigi göz önünde bulunduruldugunda projenin okul devam problemlerinin çözümünde egitimciler, ögretmenler ve aileler için umut olacagini aktaran Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli: “Üniversitemiz akademisyenleri öncülügünde uluslararasi is birligi ile gelistirilen bu proje ile okul devam problemleri gösteren çocuklara yönelik olarak detayli bir arastirma ve gelistirme süreci yürütülecek. Bilimsel çalismalarda öncü olan üniversitemizin degerli mensuplarini gelistirmis olduklari projeden dolayi kutluyor, proje uygulamalarinin basariyla tamamlanmasini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile