Atatürk Üniversitesi Ev Sahipliginde Tarim Ögretiminin 178. Yil Dönümü Kutlandi

Atatürk Üniversitesi Ev Sahipliginde Tarim Ögretiminin 178. Yil Dönümü Kutlandi

Türkiye’de Tarim Ögretiminin 178. Yil Dönümü ve 10 Ocak Dünya Ziraat Mühendisleri Günü münasebetiyle Atatürk Üniversitesi ev sahipliginde bir program düzenlendi.

Ziraat Fakültesi öncülügünde, Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen etkinlige; Erzurum Vali Yardimcisi Ahmet Özdemir, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Atilla Keskin, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ahmet Kiliç, Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Önder Çalmasur, Erzurum Il Tarim ve Orman Müdürü Alparslan Kenger, Ziraat Mühendisleri Odasi Erzurum Sube Baskani Serkan Tezcan ile Ziraat Fakültesi akademisyenleri, sektör temsilcileri, kamu kurumlarinin ilgili yöneticileri ve ögrenciler katildi.



Tarimsal Üretim, Sürdürülebilir ve Çevre Dostu Yöntemlerle Yapilmali

1846 yilinda baslayan uzun ve köklü bir geçmise sahip olan tarimsal egitimin giderek daha da önem kazandigina vurgu yapilan program kapsaminda; Ziraat Mühendislerinin toprak analizinden bitki islahina, su kaynaklari yönetiminden hastalik ve zararlilarla mücadeleye kadar genis bir yelpazede görev aldigi ve insanligin gelecegi noktasinda kritik bir öneme sahip olundugu belirtildi. Özellikle dünya genelinde yasanan gida krizi, artan nüfus ve degisen iklim kosullari, gida güvenligini tehdit ederken, Ziraat Mühendislerinin soruna çözüm bulma noktasinda kritik bir rol oynadigina dikkat çekilen programda, tarimsal üretimin sadece miktar olarak artirilmasi degil, ayni zamanda sürdürülebilir ve çevre dostu yöntemlerle yapilmasinin gerekliligi katilimcilar tarafindan ifade edildi.

Ulusal ve uluslararasi düzeyde karsilasilan sorunlara çözüm üretecek olan Ziraat Mühendislerinin yetistirilmesinde tarimsal egitim temel teskil ettigi, bu baglamda Türk tarimini daha iyi noktalara getirmek için daha çok çabanin sarf edilmesi gerektigi ve dogru politikalar izlenerek tarimda yeni atilimlarin yasanmasinin kaçinilmaz oldugu dile getirildi.



Basarilar ve Meslege Verilen Emekler Ödüllendirildi

Konusmalarin ardindan program; Atatürk Üniversitesi Akademik Performans Yönergesi çerçevesinde yapilan 2022 yili degerlendirmelerinde toplam puanda Ziraat Fakültesinde Doçent unvanli ögretim üyeleri içerisinde akademik performans puani en yüksek olan ilk üç ögretim elemanina, Ziraat Fakültesinde Dr. Ögr. Üyesi unvanli ögretim üyeleri içerisinde akademik performans puani en yüksek olan ilk üç ögretim elemanina, Ziraat Fakültesinde Arastirma Görevlisi unvanli ögretim elemanlari içerisinde akademik performans puani en yüksek olan ilk üç ögretim elemanina ve Ziraat Fakültesinde Bölümler bazinda akademik performans puani ve arastirmaci basina puan ortalamasi ile ilk üçe giren Bölümlerin Bölüm Baskanlarini plaket takdim edildi.

Program kapsaminda ayrica, 2022-2023 Ögretim yilinda Doktor unvani alan bilim insanlarina tebrik belgeleri ile 1992-1993 ögretim yilinda Ziraat Fakültesinden mezun olarak Ziraat Mühendisi unvani alan ve uzun yillar boyunca meslege emek veren mühendislere plaketleri verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile