Atatürk Üniversitesi Ev Sahipliginde Turizmde Nitelikli Egitim Çalistayi Düzenlendi

Atatürk Üniversitesi Ev Sahipliginde Turizmde Nitelikli Egitim Çalistayi Düzenlendi

Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliginde Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi (TURDEK) is birligiyle düzenlenen Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi Turizmde Nitelikli Egitim Çalistayi Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde 10-11 Aralik tarihlerinde gerçeklesti.

Program, Istiklal Marsi’nin ardindan bu yil hayatini kaybeden Anadolu Üniversitesi Emekli Ögr. Üyesi turizm duayeni Prof. Dr. merhum Irfan Arikan ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Eregli Turizm Fakültesi eski dekanlarindan Prof. Dr. merhum Ali Arslan’in anilmasiyla basladi.

Çalistayda; yapilan çalismalardan verilen egitimin yeterli olup olmamasina, turizm egitiminin yapisal sorunlarindan turizm egitiminin gelismesi için yapilmasi gerekenlere kadar alanla ilgili birçok konu ele alindi.

Programa; Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Özer, Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi Baskani Prof. Dr. Sule Aydin, Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Gökalp Nuri Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanligi Arastirma Egitim Genel Müdürlügü Müdür Yardimcisi Vildan Satik, Turizm Egitimi ve Degerlendirme Akreditasyon Kurulu üyesi Prof. Dr. Celil Çakici, Turizm Akademisyenleri Dernek Baskani Prof. Dr. Muharrem Tuna, Kültür ve Turizm Bakanligi Egitim Daire Baskani Isa Satar, Kültür ve Turizm Bakanligi temsilcileri ile birçok dekan katildi.

Dekan Selçuk: “Turizm Sektörüne Katki Saglayan Bir Çalistay Oldu”

Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Gökalp Nuri Selçuk, turizm alanina yönelik böylesine önemli bir etkinlige Atatürk Üniversitesi olarak ev sahipligi yapmis olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarini ifade ederek, “Ulusal ve uluslararasi ölçekte önemi her geçen gün daha da artan turizm sektörüne yönelik katki saglayan birçok konu basliklarini içinde barindiran çalistayimizin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen basta Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomakli olmak üzere, TURDEK yönetimine, fakültemizin kiymetli mensuplarina, davetlilere, katilimcilara ve ögrencilerimize tesekkür ediyor, hayirlara vesile olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Programa dair konusmalarini gerçeklestiren Prof. Dr. Hüseyin Özer, Prof. Dr. Sule Aydin ve Prof. Dr. Vildan Satik’tan sonra Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi Baskani Aydin’in moderatörlügünü yaptigi Turizmde Nitelikli Egitim Çalistayi kapsaminda gerçeklesen Turizm Egitiminde Kalite konulu panele, Prof. Dr. Celil Çakici, Isa Satar, Prof. Dr. Muharrem Tuna panelist olarak katildi.

Iki gün boyunca süren program, Turizm Egitimine ve Turizmde Nitelikli Egitim Çalistayina gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayi katilimcilara plaket takdimiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile