Kazim Karabekir Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Seda Okumus’un fen bilimleri dersine yönelik hazirladigi “Fen Egitiminde Egitsel Dijital Oyun Destekli Argümantasyon Etkinliklerinin Gelistirilmesi ve Gelistirilen Etkinliklerin Akil Yürütme, Degerler Egitimi, Elestirel Düsünme Becerileri ve Akademik Basari Üzerine Etkisinin Incelenmesi” isimli projesi hayata geçti.
Proje ile birlikte Erzurum Il Milli Egitim Müdürlügünün is birligiyle 20 fen bilgisi ögretmeni hizmet içi egitime alindi. Kazim Karabekir Egitim Fakültesinde egitime katilan 20 ögretmene, fen bilimleri derslerinde kullanilmasi önerilen argümantasyon, egitsel dijital oyunlar ve degerler egitimine yönelik teorik ve uygulamali egitimler veriliyor.
Z kusagina hitap edebilmeleri için egitsel dijital oyunlarin da ögretildigi projede, Doç. Dr. Seda Okumus’un yani sira 2 danisman, 10 arastirmaci ve 13 bursiyer görev yapiyor.
Projesi hakkinda bilgi veren Doç. Dr. Okumus, 1001 Projesi baglaminda gelistirdikleri projede etkinliklerin ilk yilda hizmet içi egitimlerin Erzurum, Bursa, Trabzon ve Hatay’da yapilacagini söyledi.
Ikinci yilda projenin sinif içi uygulamalarina geçilecegini belirten Okumus, projenin yürütülecegi illerde 5, 6 ve 7’nci sinif seviyesinde uygulamalar yapilacagini ifade etti.
Gelistirilen argümantasyon etkinlikleri ve egitsel dijital oyunlarin bir yil boyunca uygulanacagini belirten Okumus sunlari aktardi: “Yil sonunda bunun ögrencilerin akademik basarisina, elestirel düsünme becerilerine ve akil yürütme süreçlerine etkisine, ayni zamanda deger egitimi gelisimi noktasinda katkilarina da bakacagiz. Oyunlari kullanmamizin esas amaci ise Z kusagina hitap etmek. Egitimi aslinda oyunun içine koyarak egitsel bir oyun gerçeklestirmek istedik. Burada egitim verdigimiz ögretmenler içerisinden seneye uygulama yapacak ögretmenleri seçecegimiz projemizde bizlere daima destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomakli’ya ekibimiz adina tesekkür ediyorum” dedi.
“Gelistirilen Yeni Projelerle Üniversitemizi Daha Üst Seviyelere Çikmayi Hedefliyoruz”
Projesini hayata geçirerek egitimlere baslayan Doç. Dr. Okumus ve ekibini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, üniversitede bu tarz proje sayisini artirici tesvikler ve ögretim üyelerini destekleyici politikalar gelistirerek daha fazla imkân saglamaya çalistiklarini söyledi.
Prof. Dr. Çomakli: “Üniversite olarak, evrensel düzeyde nitelikli bilimsel bilgi üreten, Ar-Ge faaliyetleri yürüten, teknoloji üreten, patente dönüstüren ve ürettigi bilimi toplumun yararina sunan arastirma odakli üniversite olma hedefiyle çalismalarimizi yürütüyoruz. Gelistirilen yeni proje ve çalismalarla üniversitemizi daha üst seviyelere çikmayi hedefliyoruz” ifadelerini kullandi.
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilgisi Ögretmenlerine Egitim Veriyor
Dünyada yasanan bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel gelismeleri yakindan takip ederek aninda gerekli entegrasyonlari gerçeklestiren Atatürk Üniversitesi, hazirladigi projelerle günlük hayattaki degisimleri de bünyesinde hayata geçiriyor.