Atatürk Üniversitesi, Köln-Almanya Türk Üniversiteleri Tanitim Fuarinda

Atatürk Üniversitesi, Köln-Almanya Türk Üniversiteleri Tanitim Fuarinda

Atatürk Üniversitesi, Almanya’nin Köln sehrinde yapilan Türk Üniversiteleri Tanitim Fuarina katilim saglayarak tanitim ve bilgilendirme standi açti.

Fuarin ilk gününde Yüksekögretimin Uluslararasilasmasi ve Türk Diasporasi Çalistayina katilarak bu anlamda yapilan çalismalar hakkinda bilgi paylasiminda bulunan Atatürk Üniversitesi, ATAYÖS-2022 çerçevesinde yapmis oldugu sunumlarla gençlerin ve ailelerinin üniversitenin örgün ve açikögretim programlari ile lisansüstü programlari hakkinda fikir sahibi olmalarini sagladi.

Fuarin devaminda ise uluslararasi is birlikleri ve staj programlari hakkinda Essen Türkiye Baskonsoloslugu, Dortmund Türk Egitim Merkezi ve Dortmund Belediyesi Kültür Dairesinin de içinde bulundugu bir dizi ziyaret gerçeklestiren Atatürk Üniversitesi heyeti, Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi baglaminda yapilan çalismalari kurum yetkilileriyle paylasti.

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Turgut Gögebakan fuarin; Türkiye’deki egitim firsatlarini Almanya'daki lise ögrencilerine sunma ve tanitma imkâni vermesinin yani sira, ziyaretçilerin uluslararasi ögrenci kabul süreçleri, kayit ve burs imkânlari gibi konularda bilgi edindiklerini söyledi.



Prof. Dr. Gögebakan, hem fuarda kurulan standa, hem de sonrasinda gerçeklestirilen görüsmelere yönelik ilginin memnuniyet verici oldugunu belirterek, özellikle Atatürk Üniversitesinin yasadigi degisim ve dönüsümün uluslararasilasma sürecini hizlandirdigini ve bunun neticesinde atilan adimlarin dünyadaki bilimsel ve akademik camiada karsilik buldugunu söyledi.



Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli öncülügünde gerçeklesen bu yeniden yapilanma süreciyle birlikte 65 yili geride birakan bilim merkezinin, ülkemizin sayili Arastirma Üniversiteleri arasina girdigini vurgulayan Gögebakan, bu süreç içerisinde Atatürk Üniversitesinin vermis oldugu egitimin Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan tescillendigini belirterek fuarda bunlara vurgu yapildigini ve üniversite adaylari ile yakinlarinin oldukça ilgilerini çektigini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile