Atatürk Üniversitesi'nin Paydasi Oldugu Gençlik Zirvesi 8 Ekim'de Erzurum'da

Atatürk Üniversitesi'nin Paydasi Oldugu Gençlik Zirvesi 8 Ekim'de Erzurum'da

Türkiye Gençlik STK’lari Platformu (TGSP) Yönetim Kurulu Baskani Ali Haydar Ustaosmanoglu ve beraberindeki heyet, Erzurum’da düzenlemeyi planladiklari etkinlik çerçevesinde Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’yi ziyaret etti.

Türkiye’deki gençlerin deneyimlerini, bakis açilarini ortaya koymayi ve sesini duyurmayi hedefleyen proje çerçevesinde, Dogu Anadolu Bölgesinden 18-30 yas arasi 200’den fazla gencin katilimiyla 8 Ekim 2023 tarihinde Erzurum’da gerçeklestirilmesi planlanan “Genç Türkiye Forumu” etkinligi hakkinda Rektör Çomakli ile bilgi paylasiminda bulunan Baskan Ustaosmanoglu, TGSP olarak Türkiye’deki gençlik STK’larini ve is dünyasinin gençlik yapilanmalarini bir araya getirerek daha güçlü projelere imza atilmasina öncülük eden ve çati kurulus görevi üstlenen bir kurum olduklarini dile getirdi.

Baskan Ustaosmanoglu: “Birlestirici Konumda Yer Aliyor Olmaktan Memnuniyet Duyuyoruz”

Türkiye Gençlik STK’lari Platformu olarak, ülkemizin gelecegini sekillendirecek olan gençler için çalismalar yürüten gençlik sivil toplum kuruluslari ile çikilan bu yolda, birlestirici konumda yer aliyor olmaktan memnuniyet duyduklarini ifade eden Ustaosmanoglu: “Bizler, gençlerimiz için emek veren tüm üye sivil toplum kuruluslarimizin daha nitelikli isler gerçeklestirebilmesi adina birlik içinde hareket etmeye çalisiyor ve üyelerimizin ihtiyaçlarini karsilamak, imkanlarini gençlerimiz ile bulusturmak adina çalismalar yürütüyoruz. Biliyoruz ki gençlerimize yeterli imkân verildigi takdirde büyük isler basaracaklar ve bizler gençlerimize her zaman destek olmaya gönüllüyüz. Bu istikamette geleneksel hale getirdigimiz ve bu yil da Dogu Anadolu Bölgesi çerçevesinde Erzurum’da düzenleyecegimiz Genç Türkiye Forumunun heyecanini yasamaktayiz. Bu duygularla, bizlere desteklerini esirgemeyen ve her zaman gençlerin yaninda olan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli’ya tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Rektör Çomakli: “Halk ile Iç Içe Olan Bir Yönetim Anlayisini Benimsedik”

Atatürk Üniversitesi olarak genç neslin ihyasi ve insasi için gece gündüz demeden çalistiklarini, hem akademik anlamda hem de kültürel ve sosyal açidan gençlerin gelisimine katki sunacak adimlar attiklarini ve bu sayede önemli projeleri hayata geçirdiklerini aktaran Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, bu anlayis istikametinde ülkesine ve milletine hizmet eden bir kurum olarak çalismaya devam ettiklerini dile getirdi.

Özellikle gençlere yönelik yapilan ve yapilmasi planlanan her etkinlige azami düzeyde destek verdiklerini aktaran Rektör Çomakli, Türkiye Gençlik STK’lari Platformunun yapmis oldugu çalismalari yakindan takip ettiklerini ve takdirle karsiladiklarini ifade ederek, 8 Ekim’de Erzurum’da yapilmasi planlanan “Genç Türkiye Forumu” için üniversite olarak gençler adina gereken tüm destegi vermeye devam edeceklerini söyledi.

Bilgi üretmenin yaninda topluma katki misyonu ile de hareket ettiklerini vurgulayan Rektör Çomakli, halktan kopuk bir sekilde degil halk ile iç içe bir yönetim anlayisi benimsediklerini ve bu zamana kadar da hep bu düsünce ile çalismalar gerçeklestirdiklerini sözlerine ekledi.

Ziyaret, iyi niyet temennilerinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile