Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma Ve Uygulama Merkezi'nde Görev Değişikliği

Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma Ve Uygulama Merkezi'nde Görev Değişikliği

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yalçın Polat'ın ayrılmasının ardından Doç. Dr. Bülent Aydınlı, merkezin yeni müdürü oldu.
Doç. Dr. Aydınlı'nın göreve başlaması nedeniyle merkez toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Atamanalp, Aziziye Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necip Becit ile doktorlar katıldı.
Prof. Dr. Yalçın Polat'ın görevinden ayrılmasının ardından Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü'ne atanan Doç. Dr. Bülent Aydınlı, merkezle ilgili bilgi verdi. Yaklaşık 3 ay süren hukuki prosedürlerin tamamlanması sonrası merkez faaliyetlerine kaldığı yerden devam ettiğini dile getiren Doç. Dr. Aydınlı, merkez olarak şimdiye kadar 97 hastaya organ nakli yaptıklarını söyledi. Doç. Dr. Aydınlı, "Merkezde son olarak Sümeye Satılmaz'a (13) bir akrabasından, Sırrı Kara'ya ise annesi Hatice Kara'dan böbrek nakli yapıldı. Kısa bir süre içerisinde bu sayıyı 100'e çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
Organ naklinin gönül işi olduğunu, maddi bir karşılığının olmadığını kaydeden Doç. Dr. Aydınlı, "Çok kısa bir süre içerisinde rahatsızlığından dolayı yaşamını kaybedeceğini bilen kişilerin organlarını bağışlayarak hastaları yeniden hayata döndüren, ailelerine kavuşturup umutlarını yeşertenlerin yaptığı fedakârlığın maddi bir karşılığı olmadığını biliyoruz. Bunun için şimdiye kadar organ bağışında bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Daha fazla insanın eski sağlığına kavuşması için organ bağışı konusunda özveri bekliyoruz" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile