Atatürk Üniversitesi Rektör Yardimciligi Görevinde Devir Teslim Töreni Yapildi

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardimciligi Görevinde Devir Teslim Töreni Yapildi

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’nin ikinci kez rektörlük görevine atanmasiyla birlikte Rektör Yardimciligi görevine baslayan Prof. Dr. Selahattin Çelebi, emekli olmasi nedeniyle görevini Prof. Dr. Turgut Gögebakan’a devretti.

Misafirlerini rektörlük makaminda agirlayan eden Rektör Çomakli, bir buçuk yil boyunca rektör yardimciligi görevini sürdüren Tip Fakültesi ögretim üyelerinden Prof. Dr. Selahattin Çelebi’nin emekli olmasi hasebiyle üniversite yönetimi olarak yemek programi düzenlediklerini ve vermis oldugu üstün hizmetten dolayi kendisine sükranlarini ilettiklerini aktardi.

Rektör Çomakli: “Birlik ve Beraberlik Içerisinde Çalisarak Hedeflerimize Daha da Yaklasiyoruz”

Akademik ve idari birimleri, akademik örgütlenmesi, yapilan egitim ögretim ve arastirma merkezleri ve sosyal donatilari ile gelisimini öngörülen hedeflere uygun olarak sürdüren Atatürk Üniversitesinin bugün gelinen asamada ülkemizin saygin yüksek ögretim kurumlari içinde yerini alarak sahip oldugu misyon, vizyon ve degerleriyle her geçen gün hedefine bir adim daha yaklastigini belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, bu süreçte hem önceki hem de simdiki dönem yönetim ekibinin üstün gayretlerinin elde edilen basarilarda belirleyici bir rol oynadigini söyledi.



Bu düsüncelerle birlikte çalismaktan mutluluk duydugu Prof. Dr. Selahattin Çelebi’ye emeklerinden ve basarili yöneticiliginden dolayi tesekkür eden Rektör Çomakli, bundan sonra da Çelebi’nin bilgi ve birikiminden istifade etmeye devam edeceklerini söyledi.

Görevi devralan Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyati Bölümü ögretim üyelerinden Prof. Dr. Turgut Gögebakan’a da basarilar dileyen Çomakli, birlik ve beraberlik içerisinde Atatürk Üniversitesinin basarisi için çalismayi sürdüreceklerini vurguladi.

“Görevler Degisir, Baki Olan Kurumdur, Dostluktur”

Ülke yüksekögretimi için önemli bir konumda olan ve ülkemizin en köklü üniversiteleri arasinda yer alan Atatürk Üniversitesinin birçok kademesinde görev yaptigini aktaran Prof. Dr. Selahattin Çelebi, en nihayetinde Rektör Yardimciligi ile böylesine tarihi bir misyonu içinde barindiran kuruma hizmet ederek emekliye ayriliyor olmanin gururu ve mutlulugu içerisinde oldugunu söyledi.

Prof. Dr. Gögebakan’in üniversite için önemli hizmetlerde bulunacagina yürekten inandigini belirten Prof. Dr. Çelebi, kendisine görevi devretmekten dolayi memnuniyet duydugunu ifade ederek, muvaffakiyetler diledi. Rektör Çomakli nezdinde tüm üniversite mensuplarindan helallik isteyen Çelebi, görevlerin degisecegini, baki olanin kurumlar ve dostluklar oldugunu ifade ederek bundan sonra da Atatürk Üniversitesinin hizmetinde olmaya devam edeceginin altini çizdi.

“Hep Birlikte Daha Iyiye, Daha Güzele”

Görevi devralan Prof. Dr. Talat Gögebakan ise, Prof. Dr. Çelebi’nin basarili görev dönemini örnek alip, var olan birlik ve beraberlik ortamini devam ettirerek görevini hakkiyla ifa etmek için çalisacagini belirtti.

Kurumlardaki çalismalarinin bir anlamda bayrak yarisi oldugunu belirten Gögebakan: “Bu bayrak yarisinda hocamiz bayragi bize teslim diyor. Hocamiza bugüne kadar yapmis oldugu katkilardan dolayi tesekkür ederim. Bundan sonra da bizim çalismalarimiza destek verecegine kesinlikle eminim. Bu vesileyle, ekibinde sahsima yer veren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli ve üst yönetimimiz ile hep birlikte daha iyiye, daha güzele, daha mükemmele ulasma gayretlerimize devam edecegiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile