Atatürk Üniversitesi, SAHA EXPO Fuarinda Yeteneklerini Sergiliyor

Atatürk Üniversitesi, SAHA EXPO Fuarinda Yeteneklerini Sergiliyor

Atatürk Üniversitesinin de yer aldigi, savunma sanayinin devleriyle Türk firmalarini bulusturan SAHA EXPO Savunma, Havacilik ve Uzay Sanayi Fuari devam ediyor.

Avrupa’nin en büyük sanayi kümelenmesi olan Saha Istanbul’un düzenledigi SAHA EXPO Savunma, Havacilik ve Uzay Sanayi Fuari, kapilarini açti. 57 ülkeden 250 yabanci ve 750 yerli firmanin katildigi fuarda, son teknolojiler ve yenilikçi çözümler görücüye çikti.

876 firma ve 24 üniversitesiyle Avrupa’nin en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA Istanbul’un düzenledigi fuarda, Leonardo UK, Thales, Dassault Systemes, Barzan, Motor Sich, Ivchenko-Progress gibi küresel savunma devleriyle, Baykar, Aselsan, Tusas, Roketsan, Otokar gibi yerli firmalar, sahada ve masada oyun degistiren teknolojilerini tanitmayi sürdürüyor.

Savunma, Havacilik ve Uzay Kümelenmesi Dernegi (SAHA) - Istanbul tarafindan 25-28 Ekim 2022 tarihleri arasinda Istanbul Fuar Merkezinde düzenlenen SAHA EXPO Savunma Havacilik ve Uzay Sanayi Fuari; Cumhurbaskanligi himayelerinde, Disisleri Bakanligi, Içisleri Bakanligi, Milli Savunma Bakanligi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Ticaret Bakanligi, Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanligi ve diger sivil ve askeri kamu kurumlarinin katilim ve destekleriyle düzenleniyor.

Türkiye’nin savunma havacilik ve uzay teknolojilerindeki yerli üretim potansiyelindeki artisin ve bagimsiz üretim gücünün sergilendigi uluslararasi bir platform olan ve yüksek teknolojiye sahip ürünlerin sergilendigi SAHA EXPO’da savunma, havacilik, denizcilik ve uzay sanayinde stratejik öneme sahip pek çok ürün ilk kez tanitiliyor.

Atatürk Üniversitesi, Ilgili Birimleriyle SAHA EXPO’da

Atatürk Üniversitesinin de Astrofizik Arastirma ve Uygulama Merkezi, (ATASAM) Dogu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Arastirma Merkezi (DAYTAM) ve ATA Teknokent ile katildigi Saha Expo fuarina ilgi yogun oldu. Sektörün önde gelen temsilcilerini hem is birligi yapacak kurumlarla hem de vatandaslarla bulusturan fuar, Türk savunma sanayi ürünlerine olan ilgiyi artirmaya devam ediyor.

ATASAM ve Dogu Anadolu Gözlemevinden (DAG) Prof. Dr. Cahit Yesilyaprak ve Dr. Onur Satir, DAYTAM’dan Prof. Dr. Hamdullah Kiliç ve Doç. Dr. Halim Kovaci ile ATA Teknokent ve Atatürk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinden (ATA-TTO) Doç. Dr. Hakan Özkan, SAHA EXPO Savunma, Havacilik ve Uzay Sanayi Fuarinda birim stantlariyla yer aldi.

Stantlari ziyaret eden yüzlerce sektör temsilcisi, yöneticisi ve ziyaretçiler; basta DAG projesi çerçevesinde gerçeklestirilen ve gerçeklestirilmekte olan optik sistemlere yönelik çalismalar olmak üzere; DAYTAM ve ATA Teknokent’te yürütülen çalismalar ve projeler ile Atatürk Üniversitesi bünyesinde yürütülen projeler ve ürünler hakkinda bilgi aldi. Atatürk Üniversitesi standi; Genelkurmay Baskani, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu Baskani, Uzay ve SAGE Müdürlerince de ziyaret edilerek hem üniversite hem de DAG olarak uzay alanindaki teknolojilere katkilari konusunda bilgiler verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile