Atatürk Üniversitesinde 2 Yeni Lisans Programi Açiliyor

Atatürk Üniversitesinde 2 Yeni Lisans Programi Açiliyor

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’in baskanliginda gerçeklesen Yapay Zekâ, Dijitallesme ve Büyük Veri” baslikli toplantiya katildi.

Istanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliginde düzenlenen toplantida, Atatürk Üniversitesinde Yapay Zekâ ve Makine Ögrenmesi ile Veri Bilimi ve Analitigi Programlarinin açilmasina karar verildi.

YÖK Baskani Özvar, diger üniversitelerle birlikte toplamda 21 yeni lisans, 50 ön lisans programinin açilacagini, bu programlarin ise bu yil ÖSYM kilavuzuna dahil edilecegini söyledi.



Baskan Özvar: “Bu Bölümleri Stratejik Bir Mesele Olarak Görüyoruz”

Yüksekögretim Yürütme Kurulu Üyeleri ile rektörlerin katilimiyla gerçeklesen toplantida yaptigi konusmada Yüksekögretim Kurulunun gelecek vizyonunun en önemli unsurlari arasinda yer alan yapay zekâ, dijitallesme ve büyük veri alanlarini ülke açisindan son derece stratejik bir mesele olarak gördüklerini aktaran Özvar, dijital teknolojiler alaninda yasanan hizli gelismelere paralel olarak, ilgili bütün sektörlerde istihdam edilmek üzere nitelikli insan gücüne duyulan ihtiyacin arttigini ifade ederek, yapay zekâ, yapay zekâ çözümleri, dijitallesme ve büyük veri alanlarinda ihtiyaç duyulan insan kaynagini karsilamak adina yeni lisans ve ön lisans programlarinin açilmasina karar verdiklerini bildirdi.

Prof. Dr. Özvar: “Yeni programlar, Yüksekögretim Kurulunun önümüzdeki dönemde istihdami önceleyen vizyonunun da bir göstergesi. Istihdam odakli programlari devreye sokarken islevini kaybeden programlari sistem disina çekmeye devam ediyoruz. Bundan sonraki dönemde, bu yöndeki egilim daha da güçlenecektir" dedi.



Rektör Çomakli: “Verilecek Her Türlü Sorumluluga Üniversite Olarak Haziriz”

Yeniliklerin daima öncüsü olan Atatürk Üniversitesinin, Yeni Nesil Tasarim ve Dönüsüm Projesi çerçevesinde baslattigi çalismalar neticesinde yine ülke yüksekögretiminde baslatilan yeniliklerin paydasi olduguna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, konuyla ilgili olarak yaptigi açiklamada açilacak yeni bölümlerin üniversitenin çagdas egitim modeline isik tutacak programlar olduguna dikkat çekti.

Mühendislik alaninda marka olan Atatürk Üniversitesinin ayni zamanda yapay zekâ ve büyük veriye de önem verdigini, açilacak bölümlerin de bu dogrultuda seçildigini belirten Rektör Çomakli, göreve geldikleri ilk günden itibaren varlik yönetimine öncelik verdiklerini ve her asamada üniversitenin varligini tespit etmek ve veriye dayali karar verme süreçleri aktiflestirmek amaciyla Büyük Veri Yönetim Ofisini kurduklarini söyledi.

Rektör Çomakli: “Yeni Nesil Üniversite için ihtiyaç duyulan verilerin siniflandirilmasi ve toplanmasi, ulusal düzeyde gerekli olan verilerin belirlenmesi ve toplanmasi ile veri yönetim sistemi ön çalismalari içeriklerinden olusan Büyük Veri Yönetim Ofisi, veriye dayali karar verme mekanizmasi ile ilgili dijital sistemin tasarimi çalismalarina da devam ediyor. Ayrica yapay zekâ alanina yönelik de hemen hemen her bölümümüz entegre sekilde çalismalar yürütüyor. Üniversitemizin bilimsel alt yapisi ve alaninda uzman insan kaynagi ile açilacak yeni bölümleri de ögrencilerimizin en iyi sekilde egitim almalari için hazir hale getirecegiz” ifadelerini kullandi.

Amaçlarinin ve önceliklerinin üniversite çagina gelen gençleri yeni etkinlik ve beceri ile çagin ihtiyaçlarina karsilik verebilecek bir sekilde yetistirilmek olduguna deginen Rektör Çomakli, Arastirma Üniversitesi olarak ülke bilimine her alanda katki veriyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarini ifade ederek, Atatürk Üniversitesinin yapmis oldugu çalismalara yakin ilgi ve teveccüh gösteren YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ile Yüksekögretim Yürütme Kurulu üyelerine tesekkür etti ve yeni açilacak bölümlerin hayirli olmasi temennisinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile