Bu güçlü is birliginin neticesinde Ankara’da düzenlenen Huawei Turkey Ecosystem Partner Summit 2022 toplantisinda Atatürk Üniversitesine “Best Talent Partner of 2021” (2021’in En Iyi Yetenek Ortagi) ödülü verildi.
Toplantiya katilarak üniversite adina ödülü alan Dijital Dönüsüm ve Yazilim Ofisi Koordinatörü ve Huawei ICT Talent Üniversite yetkilisi Prof. Dr. Bülent Çavusoglu, ögrencilerin is hayatina hazirlanmasi, sektörün istedigi yeterliliklere sahip olmalariyla mümkün olabilecegini söyledi.
Üniversite siralarinda verilen akademik bilgilerin üzerine sektörün öncü firmalarindan olan Huawei ile yapilan is birlikleri sonucunda eklenen bilgiler ve saglanan ücretsiz sertifika imkanlariyla ögrencilerin is hayatina daha hazir ve etkin bireyler olarak baslayabilmelerine katkida bulunmanin kendilerini mutlu ettigini belirten Çavusoglu, desteklerinden dolayi Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli’ya tesekkür etti.
“Bilgi Alisverisi Yogun Bir Sekilde Devam Ediyor”
2020 yilinin ikinci yarisinda Türkiye’de de aktiflestirilen Huawei ICT Academy programi çerçevesinde 20 üniversite ile ortaklik kuruldugunu ve bunlardan birinin de Atatürk Üniversitesi oldugunu hatirlatan Huawei Türkiye temsilcisi Ömer Faruk Sahin, ögrencilere ulasilmaya baslandigini ve bu dogrultuda iki kurum arasinda önemli bir is birligi sürecinin basladigini aktardi. Ortaklik anlasmasinin üzerinden kisa bir süre geçmesine ragmen bilgi alisverisinin oldukça yogun oldugunu belirten Sahin, Atatürk Üniversitesinin ortak çalismalara yönelik göstermis oldugu ilgiden dolayi ICT Academy sertifikasini takdim ettiklerini söyledi.
Ödül töreninin ardindan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli’yi makaminda ziyaret ederek üniversite adina aldigi ödülü takdim eden Çavusoglu, Atatürk Üniversitesi adini her platformda duyurmanin çabasi içerisinde olduklarini aktardi.
“Kazanacaklari Bilgi ve Beceriyi Dünyanin Her Yerinde Kullanabilecekler”
Arastirma Üniversitesi unvaniyla ülke yüksekögretimine hizmet etmeye devam eden Atatürk Üniversitesinin, dünya üniversitesi olma hedefi dogrultusunda yaptigi ulusal ve uluslararasi is birliklerinin meyvelerini vermeye devam ettigini belirten Rektör Çomakli, ülkemizin 11. Kalkinma planinda da yer alan 5G, IoT ve Ag teknolojileri gibi alanlarda yetismis eleman ihtiyacinin karsilanmasina yönelik is birliklerinden duydugu memnuniyeti dile getirdi.
Rektör Çomakli: “Huawei ile basladigimiz is birligini derinlestirerek devam ettiriyoruz. ICT Akademi çerçevesinde üniversitemiz mensuplarinin faydalanacagi birçok çalismayi yakin zamanda uygulamaya koymayi hedefliyoruz. Ögrencilerimiz, baslamasi planlanan egitimleri tamamlayip sertifikalarini almalari durumunda yapay zekâ, siber güvenlik, 5G ve bilgisayar aglari gibi konularda donanimli hale gelecekler, kazanacaklari bilgi ve beceriyi dünyanin her yerinde kullanma imkânina kavusacaklar” seklinde konustu.
Huawei’ye ve emegi geçen tüm akademisyenler ile programa katilan ögrencilere tesekkür eden Rektör Çomakli, üniversite tarafindan sanayiye yönelik is birliklerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
Atatürk Üniversitesine Ödül
Atatürk Üniversitesi ve Huawei arasinda Mart-2021 tarihinde imzalanan “Huawei ICT Talent Academy” anlasmasi çerçevesinde ögrencilerin is hayatina daha iyi hazirlanmasi ve güncel teknolojileri takip edebilmeleri amaciyla akademisyenler, ögrenciler ve Huawei birlikteligiyle çesitli faaliyetler yürütülerek bu faaliyetler araciligiyla güçlü bir is birligi olusturuldu.