Atay Uslu Açiklamasi 'Akdeniz-Pa Tarafindan Türkiye'nin Çalismalari Ödüllendirildi, Gururluyuz'

Atay Uslu Açiklamasi 'Akdeniz-Pa Tarafindan Türkiye'nin Çalismalari Ödüllendirildi, Gururluyuz'

Antalya Milletvekili Atay Uslu baskanligindaki Türkiye Büyük Millet Meclisi Akdeniz-PA Komisyonu Heyeti Portekiz’in Braga sehrinde gerçeklesen Akdeniz-PA’nin 18. genel kurul toplantisina katildi.

Akdeniz-PA Türk Grubu Baskani Atay Uslu Portekiz’de yapilan Genel Kurul’da Türkiye’nin çevre, insani yardim konularindaki projelerinin takdir gördügünü ve ödüllendirildigini dile getirerek: “32 ülke’den 110 milletvekilinin ve senatörün katildigi, Akdeniz Parlamenter Asamblesi, 18. Genel Kurulunu Portekiz’in Braga sehrinde gerçeklestirdik. Akdeniz-Pa tarafindan her yil farkli alanlardaki proje ve çalismalar ödüllendiriliyor. Asamblenin belirledigi kategorilerdeki ülkemizde uygulanan proje ve çalismalari Akdeniz-Pa Türkiye Komisyonu Baskanligi olarak teklif ediyoruz. Teklif ettigimiz çalismalarin araliksiz her yil ödüllendirilmesi bizleri mutlu etti.” dedi.



Akdeniz-Pa’dan Türkiye’ye 3 ödül

32 ülkenin üye oldugu Akdeniz-PA tarafindan Türkiye’nin çalismalarinin ödüllendirilmesinin önemli oldugunu ve yapilan çalismalarin takdir görmesinin güzel oldugunu ifade eden Uslu: “Son üç yildir Akdeniz Pa tarafindan ödüle layik görüle çalisma ve projelerin ödülleri bu yil Portekiz’de yapilan Asamblenin 18. genel kurulunda verildi.

Türkiye 3 ödül aldi. TBMM Akdeniz-PA Türk delegasyonu olarak 2022 yilinda aday gösterdigimiz Sayin Emine Erdogan Hanimefendinin himayelerinde yürütülen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginin hem çevreyi koruma hem de israfi önleme içerikli SIFIR ATIK PROJESI ödüle layik görüldü.

Sayin Emine Erdogan Hanimefendinin himayelerinde yürütülen “Sifir Atik Projesi” nin dünya çapinda çok büyük bir çevre hareketi projesi olmasi, denizleri, suyu, topragi, havayi korumak ve kaynaklari daha verimli kullanmak amaciyla sinirlarin ötesinde bir etki olusturmasi, çevrenin korunmasi konusunda genis kitleler tarafindan basariyla uygulanmasi ödüllendirilmesinde etkili oldu. Braga’da gerçeklesen genel kurulda Sifir Atik ödülü Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Sayin Mehmet Özhaseki tarafindan alindi. 2023 yilinda Içisleri Bakanligi Emniyet Genel Müdürlügü’nün ortak gelistirdigi “HAYDI” mobil ihbar uygulamasi ödüle layik görüldü.

2024 yili itibariyle ise, dogal veya insan kaynakli felaketler sirasinda insani yardimin harekete geçirilmesi ve ulastirilmasi için çaba gösteren ve özellikle Gazze’ye insani yardimlarin ulastirilmasini organize eden kurum olarak AFAD Baskanligimiz ödüle layik görüldü.

Genel Kurul’da Sifir Atik, HAYDI Mobil uygulamasi ve AFAD insani yardim ödüllerimizi aldik, ülkemiz ve milletimiz adina gurur duyduk. Bu güzel çalismalarda emegi geçenleri ve çalismalarda yer alan Bakanliklarimizi, kurumlarimizi kutluyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile