ATB Başkanı Çandır: Muhasebeciler, mükelleflerin borsaya tescili konusunda hassas davranmalı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, muhasebecilerden, mükelleflerinin borsaya tescili konusunda hassas davranmalarını istedi. Çandır, bo

  Antalya Ticaret Borsası ( ATB ) Başkanı Ali Çandır , muhasebecilerden , mükelleflerinin borsaya tescili konusunda hassas davranmalarını istedi . Çandır , borsaya tescil yaptıran müstahsilin ve devletin karşılıklı kazançlı çıktığını söyledi .

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ( SMMO ) ' nın yeni yönetimi , ATB Başkanı Ali Çandır ' ı ziyaret etti . Mustafa Erdem başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette Çandır , muhasebecilerden , borsa tescili konusunda hassas davranmalarını istedi .

Borsaya tescil yaptıran müstahsilin daha az stopaj ödediğini , devletin vergi kaybına uğramadığını ve kayıt dışılığın önüne geçildiğini ifade eden Çandır , " Muhasebeciler , mükelleflerinin borsaya tescil yaptırma konusunda duyarsız davranıyor . " siteminde bulundu .

SMMO Başkanı Mustafa Erdem de Ali Çandır ' ın eleştirisini haklı bulduklarını belirtti . Çandır , üyelerini borsa tescili konusunda uyaracaklarını , ekonominin kayıt altına alınmasını kendilerinin de önemsediğini ifade etti .

" VAKIF ZEYTİNLİĞİ ' NE TİCARİ BAKMIYORUZ "

Ziyarette , Vakıf Zeytinliği ' ne ilişkin değerlendirmede de bulunan Ali Çandır , işletmeci şirketin kuruluş sözleşmesinin hazırlanmasında verdiği destekten ötürü SMMO ' ya teşekkür etti .

Çandır , " Vakıf Zeytinliği ' ni Antalya ' ya kazandırmak istiyoruz . Antalya ' ya örnek olacak bir sözleşme hazırladık . Alana ticari bakmıyoruz , bizden sonra da alanın farklı değerlendirilmemesi için şirket sözleşmesini noktasına virgülüne kadar ince değerlendiriyoruz . İlgili tüm kurumların görüşüne başvurup ortaklık teklif ediyoruz . " diye konuştu .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile