Ateş Eden Yelkenli Maket Gemi

Ateş Eden Yelkenli Maket Gemi

Zonguldak'ta yıllardır gemi modelciliği yapan Kadri Dilmen, Kabotaj Bayramı nedeniyle ateş eden maket gemisini havuzda yüzdürdü.

  Zonguldak ' ta yıllardır gemi modelciliği yapan Kadri Dilmen , Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Kilimli beldesinde yaptığı maket gemileri havuzda yüzdürdü . Bir deniz altı ve ateş eden yelkenli gemi yapan Kadri Dilmen , havuzda gösteri yaptı . Ateş eden yelkenli gemiyi 3 ay gibi kısa bir sürede yaptığını belirten Dilmen , daha önce de böyle bir gemi yaptığını ve onunla Avrupa ' da yarışmaya katılarak Avrupa şampiyonu olduğunu söyledi . Şampiyonluk yaşadığı gemiyi sattığını belirten Dilmen , " 8 yaşından beri ağaç işleri ile uğraşıyorum . Bu işi de uzun zamandır yapıyorum . Bu benim hobim artık . İki oğlum var onlarda bu işi yapıyor . Hatta oğlumun teki kaptan . Daha önce 4 ayda böyle bir gemi yapmıştım . Sonunla Avrupa şampiyonu oldum ve sattım . Daha sonra bu gemiyi yapmaya başladım . Bunu da kendi rekorumu kırarak 3 ayda tamamladım . Bu ateş ediyor , uzaktan kumanda ile kontrol ediliyor . Yelkenlerini saçıp öylede gidebiliyor " dedi .
Yaptığı ateş eden yelkenli gemini önce kontrollerini yapan Dilmen , daha sonra gemideki küçük toplara barut yerleştirdi . Hazırlık işlemlerinin tamamlanmasının ardından Dilmen , maket gemiyi havuza indirdi . Uzaktan kumanda ile kontrol ettiği gemiyi biraz yüzdüren Dilmen daha sonra barut doldurduğu 8 adet topu ateşledi . Topları ateşlemesinin ardından gösteri sona erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile