Konya'da nefes kesen kovalamaca

Konya'da iki kişi tarafından bir inşaattan kamyonete malzeme yüklendiği ihbarı üzerine harekete geçen polis, dur ihtarında bulunduğu kamyonet sürücünün kaçmaya başlaması üzerine kovalamaca yaşandı.

Dün akşam saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Barış Caddesi üzerinde iki kişinin inşaat halindeki binadan 42 PY 636 plakalı kamyonete malzeme yükledikleri ihbarı üzerine polis harekete geçti. İhbar üzerine belirtilen adrese çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İçinde iki kişinin olduğu kamyonet, bölgede araştırma yapan sivil plakalı hırsızlık büro ekipleri tarafından fark edildi.

Polisin dur ihtarında bulunduğu kamyonet sürücüsünün kaçmaya başlaması üzerine kovalama başladı. Polis, tüm ikazlara rağmen İsmail Kaya Caddesi'nden Mehmet Akif Mahallesi'nin sokaklarına kaçan sürücünün peşine düştü. Takviye ekiplerin bölgeye kaydırılmasıyla uzun süre devam eden kovalamaca bir alışveriş merkezinin oto parkında da sürdü. Oto parka giren kamyonet sürücüsü, aracından inerek kendisine doğru koşan polislerden son anda kurtuldu. Sille Caddesi'ne çıkan sürücü, peşindeki polislerden kurtulmak için uzun süre kaçtı.

Kamyonetin peşini bir an olsun bırakmayan polisler, yan yana geldikleri aracı lastiklerine ateş ederek durdurmayı başardı. Sol lastiği patladıktan sonra araçlarından inerek kaçmaya çalışan sürücü B.B. (19) ile kardeşi N.B. (14), polisler tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildi. Yere yatırılarak elleri kelepçelenen iki kardeş daha sonra polis aracına bindirildi. Kamyonet sürücüsü B.B.'nin, ehliyetinin olmadığı ve bu yüzden polisten kaçtığı öğrenildi. Kamyonette yapılan aramada, aracın arka bölümünde inşaatlarda kalıp yapımında kullanılan tahtalar çıktı. Ancak fırıncı olan ve tahtaları çalmadıklarını söyleyen iki kardeş, kamyonetleriyle birlikte polis merkezine götürüldü.

Öte yandan, saat 02.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Hatıp Caddesi üzerinde 42 AHF 71 plakalı otomobilin, kendisine dur ihtarında bulunan polisten kaçması üzerine takip başladı. Kaçan sürücü ile polis arasında yaşanan kovalamacanın ardından otomobil Beybes Mahallesi Beybes Caddesi üzerine girdi. Peşine düşen polislerden kurtulmak için gaza yüklenen sürücü, otomobiliyle virajı alamayınca takla attı. Ters dönen otomobilden polisler tarafından çıkarılan sürücü Selahattin S. (27), olay yerine çağrılan ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan sürücünün ileri derecede alkollü olduğu bildirildi. Her iki olayla ilgili soruşturma başlatıldı.





Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile