'Atesi Söndür' Dedi, Dedigine Pisman Oldu Polisi Aradi

'Atesi Söndür' Dedi, Dedigine Pisman Oldu Polisi Aradi

Antalya’nin Manavgat ilçesinde ormanlik alandaki konteynerde yasayan ve 1 hafta önce ormanlik alanda lastik yakarak itfaiye ve jandarma ekiplerini alarma geçiren adam yine ormanlik alanda ates yaktigi sirada kendisini uyaran mahalle sakini kadinla tartisinca karakolluk oldu. Iddiaya göre, kadina, "Sikiyorsa su getir kendin söndür" diyen adamin çocugunu da tehdit ettigini söyleyen kadin, adamdan sikayetçi oldu.

1 hafta önce Sarilar Mahallesi Hastane Caddesi üzerinde ormanlik alandan yükselen dumanlar, Antalya Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi Manavgat Birimi ve Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligi Sarilar Jandarma Karakolu ekiplerini alarma geçirmis, ekipler orman içerisinde yakilan otomobil lastiklerine zamaninda müdahalede bulunarak çam agaçlari zarar görmeden söndürmüstü.

Olayin ardindan Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligi Sarilar Jandarma Karakolu ekipleri tarafindan yapilan çalisma ve arastirmalar sonucunda lastikleri yaktigi belirlenen Oktay A. isimli sahis, çamlik içerisinde yasadigi konteynerde yakalanirken, yapilan islemlerin ardindan yakilan lastiklerin ormana zarar vermemesi ve Orman yetkililerinin sikayetçi olmamasi nedeniyle serbest birakilmisti.

Yeniden yakinca vatandasla tartisti

Devlet Hastanesi yakinlarinda ormanlik alandan duman yükseldigi ihbari Itfaiye, jandarma ve polisi alarma geçirirken, ormanlik alanda yakilan atesin vatandaslar tarafindan söndürüldügü, atesi yaktigi belirlenen Oktay A.’nin kendisini uyarak mahalle sakini kadinla tartistigi, tartismanin büyümesi üzerine kadinin esinin de olaya müdahale ettigi belirlendi.

Oktay A. ve ates yaktigi için tartisma yasadigi Emine Kozak ile esi Ö.F.K. Sarilar Jandarma Karakoluna götürülürken, Oktay A. hakkinda Orman Isletme Müdürlügü ekipleri tarafindan yasal islem yapildigi bildirildi.



Mahalle sakini kadin: "Orman ne zaman yanacak diye diken üzerindeyiz"

Evine giderken konteynerde yasayan sahsin odun topladigini belirten Emine Kozak, “Dönerken topladigi odunlari yaktigini gördüm. Atesi söndürmesini istedigimde bana ‘sikiyorsa evinden su getir sen söndür. Sen benim çocuklarima kiyafet alip veriyorsun bundan dolayi suçlusun. Senin oglunu kenarda yakalayip kulagini çekecegim’ dedi.

Bende hemen polisi aradim gelip götürdüler. Daha önce de ayni sahis ormanda lastik yakmis birçok kez ates yakmisti. Bu sahis yüzünden evimizde diken üzerinde oturuyoruz. Deli oldugunu söylüyor, eger deliyse devlet akil hastanesine götürsün. Bu konteyner de ormandan kaldirilsin. Yoksa bu orman yakinda yanacak” dedi.



Dini nikahli karisi konteynerde ölü bulunmustu

Ormanda konteynerde yasayan ve sürekli ates yaktigi belirtilen Oktay A.’nin dini nikahli karisi oldugu belirtilen 38 yasindaki 2 çocuk annesi Huri Yogun 2 Mayis 2023 tarihinde konteynerde ölü olarak bulunmus, Huri Yogun’un kizi, damadi ve diger akrabalari, Oktay A.’ya ölümünden sorumlu oldugunu belirterek sözlü ve fiili saldirida bulunmus, araya giren jandarma ekipleri olayin büyümesini engellemisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile