Ateşkes sağlandı

Ateşkes sağlandı

El Kaide'ye bağlı Irak İslam Devleti adlı grup ile Özgür Suriye Ordusu arasında Kilis'in karşısındaki Azez kasabasında çıkan çatışmalarda ateşkes sağlandı.

El Kaide'ye bağlı Irak İslam Devleti adlı grup ile Özgür Suriye Ordusu arasında Kilis'in karşısındaki Azez kasabasında çıkan çatışmalarda ateşkes sağlandı.

Özgür Suriye Ordusu ile El Kaide ile bağlantılı Irak-Suriye İslam Devleti adlı grup arasında Çarşamba günü çıkan çatışmalar sonucunda Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin sınır kasabası Azez, bu grubun eline geçti. Kasabanın kontrolünün El Kaide uzantısı bu grubun eline geçmesiyle Türkiye, Öncüpınar Sınır Kapısı 'nı dün kapadı.

Ateşkes sağlandı


Şiddetli çatışmaların yaşandığı Azez'de ateşkes sağlandı. Sınır kontrolü, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Kuzey Fırtınası Grubu ve El Tehvid Tugayının ortak denetiminde kalacak. Türkiye'ye 5 kilometre mesafedeki Azez kasabasının kontrolü de yeniden Kuzey Fırtınası'nda.

Bölgeden gelen haberlere göre, çarşamba günü kasabada kontrolü sağlayan Irak ve Şam El Kaidesi, ateşkesin ardından Azez'de karargahına geri çekildi. Tevhid Tugayı, iki taraf arasında tansiyon düşüne kadar, El Kaide ve Kuzey Fırtınası birlikleri arasında bir kontrol noktası oluşturacak. Tevhid Tugayı aracılığıyla varılan ateşkes, 24 saat içinde bütün tutukluların serbest bırakılmasını öngörüyor.

Esad rejiminin kimyasal anlaşması sonrası başladı


Suriye muhalefeti içindeki bu bölünme, ABD ve Rusya 'nın Esad rejimiyle kimyasal silahların imhası için anlaşma yapmak üzere olduğu hafta gerçekleşti. Geçen hafta Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) resmen savaş ilan eden Irak-Suriye İslam Devleti örgütü'nün kontrolü ele geçirdiği El Azez, Türkiye'ye açılan Bab El Selam (Öncüpınar) Sınır Kapısına 4 kilometre uzaklıkta.

Azez'de ÖSO'ya Kuzey Kasırgası Tugayı adlı grup bulunuyordu. Çıkan çatışmalar da en az 6 kişinin öldüğü bildirilmişti. Kasabadaki çatışmanın, Irak-Suriye İslam Devleti üyelerinin Sınır Tanımayan Doktorlar örgütüne bağlı bir doktoru teslim almak istemesi üzerine başladığı bilgileri yansımıştı. Çatışmalarının yayılmasının ardından El Kaide bağlantılı grubun, ÖSO'ya bağlı Kuzey Kasırgası ve Tevhid Tugayları'na bağlı 35 askeri esir aldığı da bölgeden gelen bilgiler arasındaydı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile