Atik Malzemeler, Hünerli Ellerde Oyuncaklara Dönüstü

Atik Malzemeler, Hünerli Ellerde Oyuncaklara Dönüstü

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde Halk Egitimi Merkezi’ndeki kadin kursiyerlerin atik malzemelerden yaptiklari bebekler ve oyuncaklar, yaklasik 500 çocugun yüzünü güldürdü.

Kurum müdürü Bayram Alis, ‘çöp’ olarak görülen birçok malzemenin, kursiyerlerin hünerli ellerinde adeta yeniden dogarak çocuklarin dünyasina renk katan bebek ve oyuncaga esyaya dönüstügünü belirtti.

Elbistan Halk Egitimi Merkezi (HEM) bünyesinde baslatilan Geri Dönüsüm Projesi ile atölyelerde kullanilan malzemelerden arta kalan ve kursiyerlerin evlerinde kullanmadiklari esyalar, yeniden degerlendirilerek birbirinden özel ürünlere dönüstürülüyor. Kullanilmayan kiyafetlerden, mutfak önlügü, çocuk elbisesi, kravatlardan çanta ve daha birçok ürün çikarildi. Kursiyer kadinlar, derslerde ögrendikleri farkli bebek yapim teknikleriyle atik kumas, iplik, boncuk, dügme gibi malzemelerden de oyuncak ve bebek yapti.

Proje ile ilgili olarak bilgi veren Elbistan Halk Egitimi Merkezi Müdürü Bayram Alis, oyuncak ve bebeklerin tamaminin geri dönüsümle üretildigini söyledi.



‘Evlerde ya da atölyelerimizde çöpe gidecek gözüyle bakilan esyalari geri dönüsüm olarak tekrar kullanilir hale getirmek amaciyla proje hazirladik. Usta ögreticilerimiz ve kursiyerlerimizin destegi ile de birbirinden özel ürünler ortaya çikti. Kursiyerlerimiz, el emegi göz nurunu da katarak çocuklar için en güzelini yapmak için adeta yaris içine girdi. Hayal güçlerini kullanan kursiyerlerimiz, birbirinden farkli tasarimlarda yaklasik 500 adet oyuncak ve bebek yapti. Ilçe Milli Egitim Sube Müdürümüz Mehmet Yilmaz’la birlikte sehrimizdeki 6 okuldaki ögrencilerimize dagittik. Onlarin yüzlerindeki tebessüme ortak olmak bizler için tarif edilemez bir duygu oldu” ifadelerini kullandi.

Alis, “Geri dönüsümün ve sifir atik çabasinin önemine dikkat çekmek için bu projeyi baslattik. Merkezimizde yer alan atölyelerdeki malzemeler ve kursiyerlerimizin evlerindeki çoraplari, pamuklari, iplikleri degerlendirmek adina dogaya da katki olsun, çocuklari sevindirelim istedik. Oyuncak ve bebeklerde çocuklarin sagliklarini da ön planda tutmaya özen gösterdik. Ürünleri o sekilde seçtik. Hem, çocuklarimizi sevindirdik hem de atiklari en iyi sekilde degerlendirdik. Kursiyerlerimiz, degerlendirmenin ne demek oldugunu daha iyi kavradilar. Çocuklarin da sevincine katki sagladilar. Usta ögreticilerimizin, kursiyerlerimizin ve destek veren herkesin emegine ve yüregine saglik. Önümüzdeki günlerde de bu tür çalismalari sürdürme gayretinde olacagiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile