Atik Mermerlerden Mozaik Tablo Yapiyorlar

Afyonkarahisar'in Iscehisar ilçesinde Halk Egitimi Merkezi bünyesinde açilan kursta, sanayide kullanilmayan mermerleri sanat eserine dönüstüren kadin kursiyerler, hem meslek ögreniyor hem de aile bütçelerine katki sagliyor Iscehisar Halk Egitim Merkezi Müdürü Süleyman Askin: 'Sanatsal mermer mozaik kursu zor bir kurs. Küçük mermer taslariyla sanatsal eserler üretiyorlar. Genellikle taninmis kisilerin portreleri yapiliyor. Tarihi mozaik eserleri ve tablolar yapiliyor. Kadinlarimiz bunlarin pazarini bulup satiyorlar'

CANAN TÜKELAY - Afyonkarahisar'in Iscehisar ilçesinde, Halk Egitimi Merkezi bünyesinde açilan mozaik kursunda, sanayide kullanilmayan atik mermerler kadin kursiyerlerin elinde tabloya dönüsüyor.

Iscehisar Halk Egitimi Merkezi Müdürü Süleyman Askin, AA muhabirine, ilçedeki 7'den 77'ye her vatandasa, yasina, yerine, zamanina bakmadan egitim vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Bu çerçevede farkli branslarda kurslar düzenlediklerini ifade eden Askin, açilan 68 kurstan birinin de sanatsal mermer mozaik kursu oldugunu anlatti.

Askin, kursiyerlerin çogunlugunun kadinlardan olustugunu vurgulayarak, "Sanatsal mermer mozaik kursu da kadinlara yönelik açtigimiz kurs. Kursa katilan kadinlarimiz, sanatsal mermer mozaik ögreniyor. Ögrendiklerini kurstan sonra yaparak aile bütçesine katki sagliyorlar." dedi.

Kursta kadinlarin verimli zaman geçirdiklerini, stres attiklarini dile getiren Askin, su degerlendirmede bulundu:

"Hayalleri olan herkese bir kursumuz var. Mozaik kursumuzda su anda 11 kursiyerimiz var. Çalismalarimizi sanayide kullanim alani kalmayan 'atik' dedigimiz mermerlerle yapiyoruz. Sanatsal mermer mozaik kursu zor bir kurs. Küçük mermer taslariyla sanatsal eserler üretiyorlar. Genellikle taninmis kisilerin portreleri yapiliyor. Tarihi mozaik eserleri ve tablolar yapiliyor. Kadinlarimiz bunlarin pazarini bulup satiyorlar."

- "Kadinlar evde oturmak yerine bunu meslek haline dönüstürebiliyorlar"

Kurs ögretmeni Emine Parlak da kerpetenle taslari tek tek kirarak mozaik tablo yaptiklarini anlatti.

Kursun hem para kazanmak hem meslek edinmek için tercih edildigini anlatan Parlak, "Kadinlar evde oturmak yerine bunu meslek haline dönüstürebiliyorlar. Kimisi aile bütçesine katki sagliyor kimisi zevk için yapiyor. Eserlerimizi, kum haline getirdigimiz mermeri veya küp seklinde parça halinde getirdigimiz mermeri panoya isleyerek yapiyoruz." diye konustu.

- "Ögretmenimizin yardimiyla güzel eserler ortaya çikariyoruz"

Kursiyerlerden 18 yasindaki Beyza Nur Özsari da üniversite ögrencisi oldugunu, uzaktan egitimden arta kalan zamanlarda kursa geldigini dile getirdi.

Kursta ürettiklerinin satisindan harçligini çikardigini belirten Özsari, "Burada yeni seyler ögreniyorum, çok eglenceli. Uygun renkleri seçiyoruz. Kendi fikirlerimizi sunabiliyoruz, fikir alisverisi yapabiliyoruz. Ögretmenimizin yardimiyla güzel eserler ortaya çikariyoruz. Yaptigimiz eserler çok begeniliyor. Portreler yapiyoruz. Simdi de bireysel olarak küçük tablolar halinde çalismaya basladik." sözlerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile