Atıklar Sanata Dönüştü

Bodrum’a bağlı Turgutreis beldesinde öğrencilerin hazırladığı ‘Atık Malzemelerden Sanata Dönüşüm’ sergisi beğeni topladı.

Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür Merkezi İlkbahar Sergileri programı içerisinde ki “Atık Malzemelerin Sanata Dönüşüm Sergisi” yoğun ilgi gördü.

“Atık Malzemelerin Sanata Dönüşüm Sergisi” Çatal Ada Sanat Çevre ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen, koordinatörlüğünü Vedat Türkmen İlköğretim Okulu 'nun yaptığı, Bodrum 'da bulunan tüm ilköğretim okulu öğrencilerinin katıldığı “Sanata Dönüşüm Yarışması” sonucunda dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserlerden oluştu.

Sergi Açılışına Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Çatal Ada Sanat Çevre ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deborah Semel Demirtaş, Dernek üyeleri, gönüllüleri, Turgutreis Yelken Klübü Yönetim Kurulu Başkanı Halit Cevat Kalfa, Era Bodrum Yelken Kulubü Başkanı Erman Aras, Vedat Türkmen İlköğretim Okulu Müdür Yardımcıları Nazire Karacalar, Necati Saygılı, Görsel Sanatlar Öğretmeni Yasemin Dalman, öğretmen ,öğrenci, veliler ve misafirlerden oluşan yaklaşık 150 kişilik bir katılımla gerçekleşti.

Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk yaptığı konuşmada atık malzemeleri sanata dönüştürüp bizlere sunan öğrenci ve eğitimcilere teşekkürlerini iletti.

Çatal Ada Sanat Çevre ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deborah Semel Demirtaş 'ta çalışmalarına destek olan kuruluşlara teşekkür etti ve sürdürülebilir turizm çalışmalarıyla etkinliklerini daha da arttırarak projelerinin devamını sağlayacaklarını söyledi.

Sergi açılışının ardından dereceye giren öğrencilere belge ve hediyeleri verildikten sonra atık malzemelerden oluşan atölye çalışmasıyla katılımcılara uçurtma yapma teknikleri gösterildi. Atık malzemelerle uçurtmalarını yapan çocuklar, uçurtmalarının uçuşunu heyecanla izledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile