Atılkan: 'Suriye İş Adamlarımız İçin Yeni Bir İş Kapısı'

Atılkan: 'Suriye İş Adamlarımız İçin Yeni Bir İş Kapısı'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Gürkan Atılkan, Gaziantep ile birlikte Suriye'nin Şam ve Halep kentlerine yaptıkları ziyaretleri değerlendirdi.

TOBB Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu olarak 13 kurul üyesi ile başladıkları organizasyona farklı sektörlerden iş adamlarının katılımıyla 35 kişiye ulaştıklarını söyleyen Başkan Atılkan, bu tür organizasyonları kendi bünyeleri içerisinde düzenlemeye devam edeceklerini belirtti. Günümüzde iş adamlarının dünyanın her bölgesini görmesi gerektiğini sözlerine ekleyen TOBB Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Gürkan Atılkan şöyle konuştu:"'Çok gezen mi, Yoksa çok okuyan mı? sorusunun cevabı günümüze kadar uzanıyor. Okumak her zaman iyidir. Ancak okuduğunuzu yerinde görmek olayı pekiştirir. Hele içinde bulunduğumuz zamanda işadamlarımızın dünyanın her bölgesinde olması gerekiyor. Çünkü ülkemizin yeni pazarlara ihtiyacı var. Bu düşüncelerimizle kurul arkadaşlarımızla birlikte Gaziantep-Şam-Halep şehirlerinde inceleme yapmak istedik. Zaman zaman yorucu ama bir o kadar keyifli geçen 5 günü arkadaşlarımızla tamamladık. Bu program çerçevesinde mutlaka iş bağlantısı yapacak arkadaşlarımız olacaktır. Gerek yapılan ikili görüşmelerde, gerekse misafir olduğumuz odalarda gördüğümüz yakın ilgi bunun bir göstergesi."
Beş gün süren organizasyonun ilk ayağı olan Gaziantep turunda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer ve TOBB Gaziantep İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu ve kurul üyeleri tarafından büyük bir misafirperverlikle karşılandıklarını belirten Başkan Atılkan, "Gaziantep'te şahsıma ve işadamı arkadaşlarımıza gösterilen ilgi gerçekten büyüktü. Bir kez daha Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın ağırlığını Gaziantep'te fark etmiş olduk. Gerek Sayın Başkan Nejat Koçer, gerekse Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu gün boyu bizlerle birlikteydi. Gaziantep'in sanayisi, iş dünyası hakkında geniş bir bilgi sahibi olduk. Aynı zamanda organizasyonumuz bir diğer ayağı olan Şam ve Halep'teki ticari yaşam hakkında bilgi alarak, bu iki şehir hakkında ön bilgimiz oluştu" dedi.
Gaziantep'in ardından otobüs ile Suriye'ye geçen Manisalı iş adamlarından oluşan ekip, 4 gün süren Şam ve Halep temaslarında olumlu sonuçlar aldı. TOBB Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Gürkan Atılkan, iki ülke arasında vizelerin kalkmasının sonucunda Suriye'yi yeni bir iş kapısı olarak gördüklerini ifade etti. Bir çok alanda yenilenmeye ihtiyacı olan bir ülke olarak Suriye'yi değerlendiren Başkan Atılkan, "Beşir Esad'ın ülkenin başına geçmesiyle bir çok tabu yıkılmış. Şuanda Suriye'nin yeniliklere açık bir lideri var. Bu da biz iş adamları için büyük bir fırsat. Ortadoğu'ya açılmak için ideal bir ülke olarak Suriye'yi gördüm. İş adamlarına bir çok ticari avantajlar sağlıyorlar. Sanayileşme yeni yeni başlıyor. Alt yapıda, kentsel gelişme de eksiklikler çok büyük. Kısaca iş adamları için Suriye'yi fırsatlar ülkesi olarak gördüm. Bunun da bizler tarafından iyi değerlendirilmesi gerekir" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile