Atlantı Şenliğinde Şehidin Ailesine Büyük Gurur

Atlantı Şenliğinde Şehidin Ailesine Büyük Gurur

Konya’nın Kadınhanı ilçesine bağlı ve aynı zamanda Çankaya Belediyesi’nin kardeş kenti olan Atlantı beldesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Hasat ve Asker Şenliği’nde coşkunun yanı sıra büyük bir gurur da yaşandı.

Geleneksel hale gelen ve Belediye Başkanı Hasan Takımcı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen şenliğe Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil , Kadınhanı Kaymakamı Osman Altın , CHP Konya İl Başkanı Cumhur Koyuncu , CHP Kadınhanı İlçe Başkanı Fehmi Topçu , belde belediye başkanları ve çok sayıda yöre halkı katıldı .

Şenlik öncesi bir dizi açılışa katılan konuklar , 16 Mart 2012’de Afganistan’ın başkenti Kabil’de Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti Kabil Bölge Komutanlığı bünyesinde görevli Türk askerlerini taşıyan Sikorsky tipi bir nakliye helikopterinin düşmesi sonucu 11 asker ile birlikte şehit olan pilot üsteğmen Tahsin Barutçu’nun adının verildiği fidanlığın açılışında bir araya geldiler .

Atlantı beldesine arkadaşının yanına sık sık gelerek Atlantılıların da kalbini kazanan Tahsin Barutçu’nun babası emekli kıdemli albay Fevzi Barutçu , annesi Nesrin Barutçu , ablası Feyza Barutçu ve nişanlısı İrem Çelik fidanlığın açılışında duygusal anlar yaşarken Fevzi Barutçu , oğlunu bağırlarına basan Atlantı halkına ve oğlunun ismini yaşatan herkese teşekkür ederken eski adı Birlik Fidanlığı olan bu alanın Tahsin Barutçu adına dönüşmesinin çok büyük bir önem arz ettiğini ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık , yakınlarını kaybeden tüm ailelere sabır diledi . CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ise şehidin adını sonsuza kadar yaşatacak olan bu fidanlığın açılışını yapmaktan büyük gurur duyduğunu belirtirken hem ülke toprağı hem de dünya barışı için mücadele vermiş olan şehidin ruhunun bu fidanlıkta sonsuza kadar yaşayacağına inandığını belirtti .

Şenliğin geleneksel hale gelmesinde büyük katkıları olanlara plaketleri verilirken kendisini artık bir Atlantılı olarak hissettiğini dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık şehit Tahsin Barutçu’nun ailesine bir de müjde verdi . Tanık , şehit Tahsin Barutçu’nun adını taşıyan bir parkı Çankaya’da yapacaklarını ve bu ilhamı kendilerine verdiği için Hasan Takımcı’ya teşekkür etti .

Askere gidecek olan asker adaylarının yine böyle şenlik havasında geri dönmelerini temenni eden CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylgıil , " Bugün burada benim için dünyadaki en değerli kelimelerden bir tanesini karşıda afişte görüyorum , ‘Atlantı ve Çankaya Kardeştir’ evet hepimiz kardeşiz , bizlere kavga , savaş yakışmıyor . Güzel hasatlar dilerken hepinize söz veriyorum terhisinizde de sizleri yalnız bırakmayacağım " diye konuştu .

Atlantı beldesinde 1993 doğumlu 86 genç için gerçekleşen şenlikte Çankaya Belediyesi’nin HOY - TUR Halk Dansları Topluluğu ile coşan Tanık ve Tamaylıgil , Çankaya Belediyesi sanatçısı Zeynep Karababa’nın güzel türküleri eşliğinde gençlerle birlikte Ankara havaları oynadılar .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile