ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Afrika Ve Türkiye'nin Güçlü Yanlariyla 75 Milyar Dolarlik Ticaret Hedefini Yakalayabiliriz'

ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Afrika Ve Türkiye'nin Güçlü Yanlariyla 75 Milyar Dolarlik Ticaret Hedefini Yakalayabiliriz'

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Baskani Gürsel Baran, Dünya Sektörler Arasi Is Birligi Forumu’nun açilisinda konustu. ATO Baskani Baran, “Afrika ve Türkiye’nin güçlü yanlariyla 75 milyar dolarlik ticaret hedefini yakalayabiliriz” dedi.

ATO Baskani Gürsel Baran, Disisleri Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran’in tesrifleriyle ATO Kongre ve Sergi Merkezi’nde ‘Afrika Gelecektir, Gelecek Afrika’ temasiyla düzenlenen World Cooperation Industries (WCI) Forum 7. Dünya Sektörler Arasi Is Birligi Forumu’nun açilis törenine katildi.

Ankara’da yedincisi düzenlenen forum, Türk firmalarini 41 Afrika ülkesinden binden fazla aliciyla bir araya getirdi.

“Egitim, kültür ve güvenlik gibi alanlarda da Afrika ile insani iliskilerin gelistirilmelidir”

ATO’nun ana destekçisi oldugu 7. Dünya Sektörler Arasi Is Birligi Forum’un açilisinda konusan ATO Baskani Baran, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderlik ettigi Afrika açilim politikasi ile Afrika kitasi ve Türkiye arasindaki ticari iliskilerin önemli gelisme kaydettigini vurgulayarak, “2000’li yillarin basinda 12 olan bölgedeki büyükelçilik sayisi 44’e yükseldi. Afrika kitasi ile sadece ticari iliskilerin degil egitim, kültür ve güvenlik gibi alanlarda da Afrika ile insani iliskilerin gelistirilmelidir. Afrika kitasindaki Türk yatirimlari da 6 milyar dolari asti. Afrika kitasi 1 milyari asan nüfusu, 1,3 trilyon dolarlik ithalat hacmiyle dünyanin dikkatini çeken bir bölge. Afrika ile Türkiye’nin güçlü yanlari bir araya getirildiginde hedeflenen 75 milyar dolarlik ticaret hacmi rahatlikla yakalanabilir” diye konustu.

Afrika’nin farkli ülkelerinden foruma katilan is adamlarina seslenen Baran, “Bugün Afrika’nin 41 ülkesinden buraya gelen kardeslerimize de bir tavsiyem var. Bu iki günlük is forumunda sehrimizi de gezmenizi öneriyorum. Bizim dostlugumuzu, kardesligimizi, yakinligimizi sehrimizi gezdikçe anlayacaksiniz” dedi.

Disisleri Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran, AK Parti Genel Merkez Dis Iliskiler Birimi Baskan Yardimcisi ve E. Milletvekili Afif Demirkiran, AK Parti MKYK Üyesi ve Afrika Naturel TV Yönetim Kurulu Baskani Dr. Hasan Sert, Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkadir Develi, Afrika Ticaret Merkezleri Kurucusu Utku Bengisu da birer konusma yapti. Forumun ana destekçilerinden olan Ankara Ticaret Odasi adina ATO Baskani Gürsel Baran’a Disisleri Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran tarafindan tesekkür plaketi takdim edildi. Baran, açilis konusmalarinin ardindan stantlari ziyaret ederek bilgi aldi. Ardindan Afrika ve Türk is adamlari arasinda ikili is görüsmelerine geçildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile