ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Iki Ülke Arasindaki Yakin Iliskileri Ticaret Rakamlarina Da Yansitmaliyiz'

ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Iki Ülke Arasindaki Yakin Iliskileri Ticaret Rakamlarina Da Yansitmaliyiz'

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, Türkiye ile Kosova’nin tarihi kültürel baglari ve ortak degerleri bulunan ülkeler oldugunu belirterek, “Iki ülke arasindaki yakin iliskileri ticaret rakamlarina da yansitmaliyiz” dedi.

Kosova-Türkiye Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani Enis Kervan, Baskan Yardimcisi Visar Korenica, Grup Üyeleri Mergim Lushtaku, Valantina Bunjaku, Time Kadrijaj, Eman RRahmani, Labinote Demi Murtezi, Büyükelçilik Müstesari Gent Gjikolli ile ATO Baskani Gürsel Baran’i makaminda ziyaret etti.

Ziyarette konusan ATO Baskani Baran, Türkiye-Kosova Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani ve Bursa Milletvekili Zafer Isik’in davetiyle ülkemizde bulunan Kervan ve beraberindeki heyeti Ankara Ticaret Odasi’nda agirlamaktan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

“Türkiye’nin Kosova ile tarihi ve kültürel baglari ortak"

Türkiye’nin Kosova ile tarihi, kültürel baglari ve ortak degerleri oldugunu ifade eden Baran, iki ülke halkinin yüzyillar boyunca bir arada baris ve kardeslik içinde yasadigini söyledi.

Türkiye ile Kosova arasinda saglanacak çok yönlü is birliginin, Balkanlar’in istikrar ve refahina katki saglayacagina inandiklarini kaydeden Baran, “Türkiye ve Kosova arasinda 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren Serbest Ticaret Anlasmasi hükümleri geçerli. Ancak verilere baktigimizda iki ülke arasindaki yakinligin ticaret rakamlarina yeterince yansimadigini ve ticaretimizin bir milyar dolarin altinda kaldigini görüyoruz. Iki ülke arasindaki yakin iliskileri ticaret rakamlarina da yansitmaliyiz” diye konustu.



“Baskentli yatirimcilari Kosova’ya bekliyoruz”

Kosova-Türkiye Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani Enis Kervan ise yaptigi konusmada, Ankara ile Pristine arasindaki iliskileri gelistirmek istediklerini belirterek, Baskentli yatirimcilari Kosova’ya davet etti. Kervan, devlet kurumlari, ticaret odalari ve is insanlarinin da katilimiyla ortak bir toplanti önerisini de dile getirdi. Kervan, bu alanda Kosova ve Ankara arasinda baglanti kurmak istediklerini de söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile