ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Yerel Zincirler, Yerel Ekonomiye Katki Sagliyor'

ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Yerel Zincirler, Yerel Ekonomiye Katki Sagliyor'

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, yerel zincirlerin perakende sektörünün bel kemigi, ekonominin temel tasiyicisi durumunda oldugunu belirterek, “Yerel zincir marketler, yerel ekonomiyi canli tutuyor, yerel istihdama katki sagliyor” dedi.

ATO Baskani Gürsel Baran, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) ile Ankara Gida ve Ihtiyaç Maddeleri Perakendeciler Dernegi’nin (PERDER) Hilton Garden Inn GIMAT’ta düzenledigi “’Zincirler Bulusuyor Ankara’ etkinliginin açilis programina katildi.

Baran, açilista yaptigi konusmada perakende sektörünün tüketicilere sagladigi faydalar, istihdam ve ticaret hacmiyle dünyada oldugu gibi Türkiye’de de lokomotif sektörler arasinda yer aldigini söyledi.

Perakende sektör içerisinde yerel zincir marketlerin bulunduklari yerlerde yüzlerce magazalari ile yerel ekonomiyi canli tuttuklarini, o bölge insanina istihdam sagladiklarini anlatan Baran, “Yerel ekonomiye bu denli önemli katki sagladiklari halde yerel zincir marketlerin sektör genelinde paylarinin yüzde 23’ten yüzde 9’a geriledigi görülüyor. Rekabet sartlarinin çetinligi nedeniyle tablo böyle olabilir. Bu noktada Perakende Yasasi’ni çok önemsiyoruz. Bu yasanin çikmasi perakende sektörünün sorunlarinin çözümü noktasinda önemli görev üstlenecek” diye konustu.

Programin ardindan etkinlik çerçevesinde açilan stantlari Ticaret Bakan Yardimcisi Mahmut Gürcan ile birlikte ziyaret eden Baran’a, ayni zamanda ATO Meclis Üyesi de olan PERDER Ankara Baskani Ramazan Gülhan ve Baskan Yardimcisi ve ATO Meclis Üyesi Recai Kesimal ve Baskan Yardimcisi Mustafa Altunbilek ile ATO Meclis Üyesi Derya Filiz Dalga eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile