ATO Baskani Baran, ATO Meclisi'nde Baskent'ten Direkt Uçuslar Konusunu Degerlendirdi

ATO Baskani Baran, ATO Meclisi'nde Baskent'ten Direkt Uçuslar Konusunu Degerlendirdi

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, ATO’nun Ankara’dan yurt disina direkt uçuslar konusunda yaptigi çalismalarla pandemi öncesi dönemde bu konuda ilerleme kaydedildigini dile getirerek, “Pandemi tüm gelismeleri tersine çevirdi. Bugün Istanbul Havalimani’ndan haftalik yurt disi uçus sayisi 4 bin iken Esenboga Havalimani’ndan sadece 160 uçus gerçeklestirildigi görülüyor” dedi.

ATO Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odasi’nin Nisan Ayi Olagan Meclis Toplantisi’nda Meclis üyelerine hitaben yaptigi konusmada Baskent’ten yurt disina direkt uçuslar konusuna iliskin degerlendirmelerde bulundu. Ankara Ticaret Odasi’nda yönetime geldikleri günden bu yana Baskent’ten yurt disina direkt uçuslarin artmasina yönelik çalismalar yaptiklarini dile getiren Baran, konuyu ilgili mercilere tasidiklarini ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in destekleriyle pandemi öncesinde bu konuda ilerleme kaydedildigini söyledi.

Baskent’in gelisimi açisindan yurt disina direkt uçuslarin önemine dikkat çeken Baran, “Ankara’nin ticaret, ihracat ve turizm basta olmak üzere hangi alanda gelismesi söz konusu olursa olsun konu daima yurt disina direkt uçuslara geliyor. Sizin de yakindan bildiginiz gibi göreve basladigimiz günden bu yana, bu konu bizim gündemimizin ilk siralarinda yer aldi. 2020 yilina kadar sehrimizden yurt disina direkt uçuslar konusunda bir ivme yakalamistik ancak bu süreçte baslayan pandemi tüm gelismeleri tersine çevirdi. Türk Hava Yollari’nin istiraki olan AnadoluJet’in merkezinin Ankara yapilacagi söylendi ancak sonradan bundan vazgeçildi. Sonra AnadoluJet’in adi da degistirilerek AJet adinda yeni bir marka olusturuldu. Geldigimiz noktada, Istanbul Havalimani’ndan 120 ülke 280 destinasyona, Sabiha Gökçen Havalimani’ndan 51 ülke ve 154 destinasyona uçus gerçeklestiriliyorken, Esenboga’dan sadece 25 ülke 41 destinasyona uçulabiliyor. Istanbul Havalimani’ndan haftalik yurt disi uçus sayisi 4 bin iken, Esenboga Havalimani’ndan sadece 160 uçus gerçeklestirildigi görülüyor. Diger yandan yeni düzenleme neticesinde AJet Yolculari CIP hizmetlerden yararlanamadigi gibi uçak içi ikram da alamiyor” dedi.

Direkt uçuslarda THY talebi

Baran, Ankara’dan direkt uçuslarin sadece AJet ile yapilabildigini, Türk Hava Yollari ile yolculuk yapmak isteyenlerin Istanbul aktarmali seyahat edebildigini belirterek, “Ankara’dan yogun talep gören hatlarda, direkt uçuslarin Türk Hava Yolu ile de gerçeklestirilmesi saglanmali. Yolculuk yapmak isteyenlere seçenek sunulmali” diye konustu.

“16 destinasyona direkt uçus talebimizi Bolat’a ilettik”

ATO Baskani Gürsel Baran, geçtigimiz haftalarda ATO Baskan Yardimcisi Temel Aktay ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çaglar Yilmaz ile birlikte Türk Hava Yollari Yönetim Kurulu ve Icra Komitesi Baskani Ahmet Bolat’i ziyaret ederek, konuya iliskin hazirladiklari detayli bir dosya ilettiklerini söyledi.

Baran, “Ticaret ve yatirim iliskileri gibi gerekçelerle Ankara’dan aktarmali uçulan, Brüksel, Roma, Barselona, Zürih, Askabat ve Saraybosna’nin da aralarinda bulundugu 16 destinasyona direkt uçus konulmasina iliskin taleplerimizi Sayin Bolat’a ilettik. Ankara Ticaret Odasi olarak bugüne kadar oldugu gibi bugünden sonra da Ankaramizin ve ülkemizin gelisimi ve ilerlemesi için is dünyasi olarak üzerimize düsen sorumluluklari yerine getirmeye devam edecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile