ATO Baskani Baran'dan Cumhurbaskani Erdogan'a Ziyaret

ATO Baskani Baran'dan Cumhurbaskani Erdogan'a Ziyaret

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile bir araya gelerek, Ankara’ya yönelik yürüttükleri çalismalar hakkinda bilgi verdi. Ankara’da yapimina baslanan yeni stadyumun kentin ekonomik ve sosyal yasamina önemli katki saglayacagini belirten Baran, yapim çalismalarina baslanan yeni stadyum için Cumhurbaskani Erdogan’a tesekkür etti.

Ankara Ticaret Odasi’ndan yapilan yazili açiklamaya göre ATO Baskani Baran, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde ziyaret ederek, çalismalarini aktardi. Baran, Baskent’in Ticaret Odasi olarak sürdürdükleri her çalismanin sehrin gelecegini ilgilendirdigini, sehrin gelisiminin de ATO üyelerinin ticaretine olumlu yansidigini aktardigi ziyarette, 19 Mayis Stadyumu’nun yerine yapimina baslanan yeni stadyumun tamamlanmasini heyecanla beklediklerini ifade etti.

30 yila yakin süredir Ankara’da Dünya ve Avrupa kupasi oynanmadigina dikkat çeken Baran, “Yeni stadyumun yapimina baslanmasi sehrimiz için çok önemli bir gelisme. 45 bin kisi kapasiteli bu yeni tesisle Ankara hak ettigi stadyuma kavusacak. Sehrimizde gerçeklesecek büyük spor organizasyonlari ekonomimize de canlilik kazandiracak. Temeli atilan ve yapim çalismalarina baslanan yeni stadyum için Cumhurbaskani Sayin Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ediyorum” dedi.

Baran, yeni stadyumun Baskent’in spor kulüpleri için de motivasyon kaynagi olacagini söyledi.



“Baskent’te ihracatçi sayimizi 15 bine çikarmayi hedefliyoruz”

Baran, Ankara Ticaret Odasi olarak hükümetin ihracati gelistirme stratejisine paralel olarak Ankara’nin ihracatini artirmak için “Dis Ticaret Istihbarat Merkezi” kuracaklari bilgisini de verdi. “Dis Ticaret Istihbarat Merkezi” ile hiç ihracat yapmamis ATO üyelerini ihracatçi hale getirebilmeye yönelik hizmet vereceklerini bildiren Baran, “Önümüzdeki günlerde hizmete açacagimiz bu merkezimizle, ihracat yapmak isteyen üyelerimize, ürününü satabilecegi ülke, pazar ve müsteri bulmaya yönelik çalismalar yapacagiz” dedi.

ATO üyelerini ihracata, e-ticaret ve e-ihracata yönlendirmek için “Ihracat Seferberligi” ile “E-Ticaret ve E-Ihracat Seferberligi” adlari altinda egitim programlari düzenlediklerini kaydeden Baran, “Düzenledigimiz bu egitimler ve açacagimiz Dis Ticaret Istihbarat Merkezi ile halen 7 bin 500 civarinda olan ihracatçi firma sayimizi en kisa sürede 10 bine, birkaç yil içinde de 15 bine çikarmayi hedefliyoruz. Ihracata yönelik bu çalismalarimiz istihdam artisina da katki sagliyor” dedi.

Baran, ATO’nun dijital dönüsüm çalismalari hakkinda da bilgi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile