ATO Baskani Baran, Seçim Sonuçlarini Degerlendirdi

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, yazili bir açiklama yaparak Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim sonuçlarini degerlendirdi.

Gürsel Baran, Türk milletinin oylariyla Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a ülkeyi yönetme yetkisi verdigini belirterek, seçim sonuçlarinin vatana ve millete hayirli, ugurlu olmasini diledi. Seçimlerin huzur ve sükûnet içinde gerçeklesmesinden duydugu memnuniyeti dile getiren Baran, “Cumhurbaskanligi seçimleri tamamlanmis, milli irade kararini vermistir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, kendisine duyulan güveni daha da pekistirmis, milletimiz tarafindan Türkiye’yi yeni yüzyilina tasimak üzere görevlendirilmistir” dedi.

Baran, seçim gündeminin geride kaldigini ve deprem bölgesinin insasi ve ihyasi basta olmak üzere, enflasyonla mücadele, gençlere yeni istihdam olanaklari, cari açigin finansmani, yesil ekonomiye geçis, ileri teknoloji üretimi gibi ülke gelecegini sekillendirecek konulara odaklanilmasi gerektiginin altini çizdi.

Türk milletinin yogun katilimla sandiga gittigini ve Cumhurbaskanligi seçimlerinin ikinci turunu da büyük bir demokratik olgunluk içinde gerçeklestirdigini belirten Baran sunlari söyledi:

“Milletimiz demokrasi gelenegine uygun bir sekilde yogun katilimla sandiga gitmistir. Bu sonuçlara mührünü basan güç, her kuvvetin üzerinde kabul ettigimiz ve adina milli irade dedigimiz güçtür. Milli irade kararini vermistir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, kendisine duyulan güveni daha da pekistirmis, milletimiz tarafindan Türkiye’yi yeni yüzyilina tasimak üzere görevlendirilmistir. Cumhurbaskanimiz Erdogan’i ve 28’inci dönem meclis Üyelerini kutluyor, ülkemize ve milletimize hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum. Türkiye’yi ikinci yüzyilina daha güçlü ve müreffeh bir ülke olarak tasimak için Cumhurbaskanligi kabinemize büyük görevler düsüyor. Türkiye ekonomisinin temel dengeleri yeterince saglam. Reel sektör olarak biz de ekonomik, sosyal ve siyasi olarak Türkiye markasini güçlendirmek için hükümetimizin yaninda olarak birlik, beraberlik içinde çalismaya, üretmeye, ihracat yapmaya devam edecegiz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile