Ato Başkanı Bezci Açıklaması

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, "Belçika ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin gelişmesi için vize kolaylığı sağlanması gerektiğini" belirtti.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ATO Başkanı Bezci, Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau ile makamında bir araya geldi.
Türkiye'nin Avrupa Birliği ülkeleriyle ticari ilişkilerinin üst seviyelerde sürdüğünü ifade eden Bezci, Türk iş adamlarının AB ülkeleri ile ticarette vize engeli ile karşılaştıklarına dikkati çekti.
ATO olarak Macaristan ve Almanya ile vize konusunda anlaşma yaptıklarını ve firmaların ATO üyesi olduklarına dair yazı götürmeleri halinde vize işlemlerinde kolaylık sağlandığını kaydeden Bezci, "Belçika ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin gelişmesi için de vize kolaylığı sağlanmalı" ifadesini kullandı.
Marc Trenteseau da işadamları ve sanayicilerin vize için başvurduklarında eksik belgeleri bulunmaması durumunda uzun süreli vize verebildiklerini dile getirdi.
ATO ile vize kolaylığı konusunda anlaşma yapmak üzere çalışma yürüteceklerini bildiren Trenteseau, Türkiye'nin Belçika için önemli bir ülke olduğunu ve ticari ilişkilerin son yıllarda geliştiğini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile