ATO'dan Deprem Bölgesine Konut Seferberligi

ATO'dan Deprem Bölgesine Konut Seferberligi

2023 yili içinde 100’üncü yilini kutlayacak olan ATO, kutlama programlarini iptal ederek, kaynaklarini ve enerjisini depremzedelerin konut ihtiyaci için harcayacak.

Ankara Ticaret Odasi (ATO), üyeleriyle birlikte deprem bölgesinde 100 milyonun üzerinde bir bütçe ayirarak ilk etapta 100 kalici konut insa edecek. ATO Baskani Baran, “Asrin felaketiyle yikildik, birlik beraberlikle yeniden ayaga kalkacagiz. bir tugla da biz koyup, deprem bölgemizde ATO 100’üncü yil evleri insa ederek yaralarimizi birlikte saracagiz. Acimizi unutmadan, umudumuzu kaybetmeden yaralarimizi birlikte saracagiz” dedi.

ATO Baskani Gürsel Baran, yazili bir açiklama yaparak, ATO’nun afetzedelerle ilgili konut seferberligi baslattigini bildirdi. Kahramanmaras merkezli yasanan iki ayri depremin Kahramanmaras, Hatay, Adiyaman, Sanliurfa, Gaziantep, Diyarbakir, Malatya, Osmaniye, Kilis ve Adana’da 13,5 milyon insani dogrudan etkiledigini kaydeden Baran, binlerce binanin yikildigi depremde 35 bini askin vatandasin da hayatini kaybettigini hatirlatti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük depreminin yasandigini kaydeden Baran, 10 ilin Türkiye’nin Gayri Safi Yurt Içi Hasilasina yüzde 10 düzeyinde katki sagladigini söyledi.

Depremin yasandigi bölgenin tarihi ve kültürel önemine de dikkat çeken Baran, “Depremin yasandigi bölgemiz, tarihi bin yillara dayanan kadim topraklarimizdir. Insanliga yön vermis, büyük peygamberlerin, hükümdarlarin, bilgelerin izlerini tasiyan bu topraklarda yasayan milletimiz Milli Mücadele’de dimdik ayakta durup, sehrine kahramanlik gazilik unvanini kazandirmistir. Bizim özümüz, gurur kaynagimiz, medeniyetler besigi sehirlerimizde hem madden hem de manen hayatin devamini saglamak, afetzede vatandaslarimizi yuvalarina kavusturmak hepimizin görevi” dedi.

ATO 100’üncü yil evleri

2023 yilinin ATO’nun 100’üncü yili oldugunu bildiren Baran, sunlari söyledi:

“2023 yili Cumhuriyetimizin ve ATO’muzun 100’üncü yilini kutlamak üzere bir program yapmak niyetindeydik. Bu programi iptal ederek kaynaklarimizi ve enerjimizi, üyelerimizin destekleriyle birlestirerek depremzede vatandaslarimizin konut ihtiyaci için harcayacagiz. 100 milyonun üzerinde bir bütçe ayirarak ilk etapta 100 kalici konut insa edecegiz. Asrin felaketiyle yikildik, birlik beraberlikle yeniden ayaga kalkacagiz. Bir tugla da biz koyup, deprem bölgemizde ATO 100’üncü Yil Evleri insa edecegiz. Onlara yeni meskenlerin insa edilmesi gerekiyor. Bu ölçüde büyük bir afet ayni zamanda toplumsal bir travma olusturuyor. Bu travmanin iyilesmesi için de yasamin bir an önce normal kosullara dönmesi ve bölgenin yeniden kalkinmasini istiyoruz. Deprem bölgesi ve milletimize yönelik desteklerimiz devam edecek. Acimizi unutmadan, umudumuzu kaybetmeden yaralarimizi birlikte saracagiz. Depremde hayatini kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralananlara acil sifa diliyorum. Milletimizin basi sag olsun”

ATO’dan deprem çalismalarina katki

6 Subat’ta yasanan deprem felaketinin ardindan harekete geçen ATO’nun deprem bölgesine iliskin yaptigi çalismalar sunlar:

"Iskenderun’da içinde mutfak, tuvalet ve dus ile çocuk oyun alanlarinin yer aldigi mobil yemek hizmetinin de sunulacagi "prefabrik yasam köyü", Malatya’ya içinde isinma, aydinlanma gereçleri ile jeneratörlerin, ranza yataklarin yer aldigi bin 750 metrekarelik çadir ve Hatay Expo Alani’nda 500 metrekarelik çadir ile AFAD ve diger ekiplere destek, günlük 20 bin kisiye sicak yemek servis eden mobil mutfaklar, Hatay ve Samandag’da mobil tuvaletler, Jeneratör, isitici, battaniye, uyku tulumu ve diger ihtiyaçlarin yer aldigi 18 tir bölgeye sevk edildi, afet bölgesinde meydana gelen akaryakit ihtiyacini karsilamak üzere tankerlerle akaryakit sevkiyati gerçeklestiriliyor. Arama kurtarma çalismalarina destek vermek üzere 140 egitimli AFAD gönüllüsü ile birlikte onlarca is makinesi, vinç, beton delici ve demir kesici aleti, afet bölgesine gönderildi.

ATO üyesi yapi denetim ve yapi laboratuvar firmalari Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Yapi Isleri Genel Müdürlügü koordinasyonunda hasar tespiti çalismalarina gönüllü olarak destek veriyor".
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile