ATO'dan Kadin Girisimciligine Destek

Suriyeli ve Türk kadinlarin is hayatina adim atmasini saglayan Anka Projesi kapsaminda Beri Kadin Girisim ve Üretim Kooperatifi Atölyesi açildi.

Ankara Ticaret Odasi (ATO) ile Altindag Belediyesinin koordinatörlügünde yürütülen, Suriyeli ve Türk kadinlarin is hayatina girislerini saglayan Anka Projesi kapsaminda, Beri Kadin Girisim ve Üretim Kooperatifi Atölyesi'nin açilisi yapildi.

ATO'dan yapilan açiklamaya göre, Avrupa Birligi Fonu, Dünya Bankasi uygulama destegiyle, ATO ve Altindag Belediyesi koordinatörlügünde yürütülen ve geçici koruma altindaki Suriyeli kadinlar ile Türk kadinlarinin is hayatina girislerini saglayan ANKA Projesi kapsaminda, Beri Kadin Girisim ve Üretim Kooperatifi Atölyesi'nin açilisi, ATO Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran ve Altindag Belediye Baskani Asim Balci'nin katilimiyla gerçeklestirildi.

Baran, ATO Idea'nin koordinatörlügünde yürütülen proje kapsaminda Altindag Belediyesi Önder Kadin Egitim Kültür Merkezi'nde kurulan atölyenin açilisinda, ATO olarak hem iki ayri milletten olan kadinlarin bir arada is yapma kültürünün gelismesi hem ekonomiye kadin girisimci kazandirmaya yönelik böyle bir projede yer almaktan memnuniyet duyduklarini bildirdi.

Kadinin elinin degdigi iste bereket oldugunu belirten Baran, projeye emek verenlerin önce aile ekonomisine daha sonra da ülke ekonomisine katki saglayacagina inandiklarini ifade etti.

Kadinlarin ekonomik hayata katilmasi ve desteklenmesi açisindan projenin ve proje kapsaminda hayata geçirilen atölyelerin önemine dikkati çeken Baran, sunlari kaydetti:

"Kadinlarin kimseye ihtiyaç duymadan kendi ayaklari üzerinde durmasi, gelismis toplumlarin en önemli göstergesidir. Kadinlarin ekonomik hayatta faal olmalari sürdürülebilir ülke ekonomisi disinda istihdam ve is gücü açisindan da çok kiymetli."

Üreten ve çalisan kadinlara toplumun her zaman ihtiyaci oldugunu vurgulayan Baran, geçici koruma altindaki Suriyeli kadinlar ile Türk kadinlarinin is hayatina girislerini kolaylastirmayi amaçlayan proje sayesinde kadinlarin üretim yaparak is hayatina dahil olabilecegini belirtti.

Altindag Belediye Baskani Asim Balci da "Kadinlar üretiyor, mucize yeniden doguyor" görüsüyle çikilan yolda büyük ilerleme kaydettiklerini belirtti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile