ATO'dan Satis Ve Pazarlama Egitimi

ATO'dan Satis Ve Pazarlama Egitimi

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, müsteri ile dogru iliski kurmanin ticaretin anahtari oldugunu ve egitim ile gelistirilebilecegini belirterek, “Isletmelerin en önemli rekabet araci müsteri iliskileridir” dedi.

Ankara Ticaret Odasi’nin üye ve çalisanlarinin mesleki gelisimlerine katki saglamak amaciyla yürüttügü egitim faaliyetleri kapsamindaki “Satis ve Pazarlamada Müsteri Iliskileri Yönetimi” egitimi, ATO IDEA koordinatörlügünde yapildi. ATO Meclis Salonu’nda yogun katilimla gerçeklesen egitimin açilisinda konusan ATO Baskani Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odasi’nin sektörleri temsil eden 67 Meslek Komitesi’ne kayitli üyelerin talep ve sorunlarinin çözümüne iliskin yaptiklari çalismalarin yani sira egitim faaliyetlerine de önem verdiklerini söyledi.

Baran, “Biz Baskent’in Ticaret Odasiyiz. ülkemizin ve sehrimizin ekonomisini bir adim daha ileriye götürmek ve üyemizin gelisimine katki saglamak istiyoruz” dedi.

Kisisel gelisimden muhasebeye, dis ticaretten elektronik ticarete kadar birçok alanda egitim programi düzenlediklerini anlatan Baran, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile olan is birligi çerçevesinde mesleki belgelendirme çalismalarini da sürdürdüklerini bildirdi. Müsteri iliskilerinin ticaretin her alaninda önemli olduguna dikkat çeken Baran, egitim alan katilimcilara görev yaparken kendilerine sürekli “Müsteriler bizi neden tercih etsin?” sorusunu sormalarini istedi. Müsteri ile dogru iliskiler gelistirmek açisindan egitimin önemli oldugunu kaydeden Baran, “Satis ve pazarlamada iletisim kurdugunuz her insanla iliski gelistirebilmek için ortak bir konu üzerinde diyalog kurmak gerekiyor. Iste bugünkü egitimle dogru diyalogu nasil kurabileceginizi ögreniyorsunuz. Egitimin yani sira müsteri ile güzel ve saglikli iliski kurmanin en temel yolu insanin isini sevmesidir. Severek yapildiginda insana en çok mesleki tatmin yasatacak islerden birisi satis ve pazarlamadir” diye konustu.



"Katilimcilara ATO teminatli belgelendirme"

Ihsan Ataöv tarafindan gerçeklestirilen “Satis ve Pazarlamada Müsteri Iliskileri Yönetimi” egitiminde satis ve pazarlamada ilk izlenim, iletisim teknikleri ve ikna yöntemleri basliklari ele alindi. Egitim sonrasinda katilim belgesi verilen katilimcilar, ATO IDEA Mesleki Yeterlilik Merkezi’nin belgelendirdigi “Satis ve Pazarlama” alanlarindaki sinava ATO teminatiyla giris hakki kazandi. Egitim programina ATO Meclis Baskani Mustafa Deryal ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Nuh Acar da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile