Ato’dan Şehit Ailelerine Yardım

Ato’dan Şehit Ailelerine Yardım

Ankara Ticaret Odası (ATO), terör nedeniyle şehit olan Ankaralıların birinci derecede yakınlarına maddi yardımda bulunulacak.

Şehit ailelerine yardım yapma kararı önceki gün gerçekleştirilen ATO Meclis toplantısında alındı. Terörün her türlüsünün kınandığı ve barış içinde yaşanan bir Türkiye özleminin dile getirildiği toplantıda meclis üyeleri, Ankaralı işadamları olarak terörle mücadeleyi desteklemeye kararlı olduklarını dile getirdiler. Toplantı gündemi şehit ailelerine yardım maddesinin oylanmasına gelince, ATO Meclis üyelerinin tamamının parmakları 'yardıma evet' için kalktı. Söz konusu karara göre, Ankara il sınırlarında ikamet eden ve 1 Ocak 2012 tarihinden bu yana terörle mücadelede şehit düşenlerin birinci derecede yakınlarına 10’ar bin lira verilecek. Karar bundan sonra şehit olanların yakınlarını da kapsayacak.

ATO MECLİS BAŞKANININ KONUŞMASI AYAKTA ALKIŞLANDI ATO Meclis üyelerinin tam desteğiyle çıkan karar öncesinde üyelere seslenen ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür’ün konuşması alkışlarla defalarca kesilirken Gürgür konuşmasında, terörün topraklarımızdan silinmesi için tüm kesimlerin fedakarlık yapması gerektiğini belirtti.

Gürgür, “ATO olarak şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak bizler için milli vazifedir. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberlik sürecine katkı sağlamak için her türlü fedakarlığa hazırız. 10 bin TL sembolik bir rakamdır. ATO Meclisi tarafından görevlendirilecek çalışma grubuyla desteklerimiz genişletilebilir. Önümüzdeki süreçte meclis üyelerimizin de desteğiyle şehitlerimizin emanetleri olan çocuklarının eğitim masraflarını da karşılayabiliriz. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecektir. Bu topraklardan terör belasını defedene kadar çalışacağız. Şehitlerimize olan minnet borcumuzu ödememizin imkansız olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

ŞEHİT AİLELERİ CANDAN VERİYOR, BİZ MALDAN VERMİŞİZ ÇOK MU Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan ATO Başkanı Salih Bezci, 30 yılı aşkın süredir devam eden terör sorununun yarattığı can ve mal kaybının bireysel değil tüm ülkenin kaybı olduğunu kaydetti.

İslam dininde şehitlik mertebesinin önemini hatırlatan Bezci, şehitlerin Türk milletinin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Evladını terör nedeniyle şehit veren ailelere sahip çıkmanın dayanışma kültürünün en önemli unsurlarından biri olduğunu belirten Bezci, “Geride kalan aileler, şehitlerimizin bizlere emanetidir” dedi.

Türkiye’de terör sorununun bir an önce sona erdirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bezci, sözlerini şöyle sürdürdü: “30 yılı aşkın zamandır süren terör, bu ülkenin maddi ve manevi pek çok kaynağını heba etti. Yatırıma, üretime, istihdama harcanabilecek milyarlarca dolar terörle mücadeleye gitti. Terörle doğan ve büyüyen bir nesil yetişti. Şehit cenazelerine gittiğimizde, televizyonlardan izlediğimizde görüyoruz, geride kalan aileler çok gururlu ve onurlu insanlar. Biz ATO olarak ülkemizin dört bir yanında şehit olan Ankaralıların yakınlarına, yüreklerindeki derin acıları dindirmeyeceğini bilsek de, bir nebze olsun katkıda bulunmak istedik. Onlar canlarından can veriyorlar, biz maldan vermişiz çok mu!”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile