Atso 14. Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 14. OlağŸan Meclis Toplantısı yapıldı.

Meclis BaşŸkanı Mehmet LJarkgil'in başŸkanlığŸında yapılan toplantının açılışŸında, Soma'daki maden ocağŸında meydana gelen faciada hayatını kaybeden madenciler için dua edildi.
ATSO Yönetim Kurulu BaşŸkanı Hüsnü Serteser'in, yönetim kurulunun çalışŸmaları hakkında bilgi aktardığŸı toplantıda, Afyonkarahisar'ın ihracat rakamları hakkında da bilgi aktarıldı.
Toplantı sonrasında ATSO Meclis BaşŸkanlığŸı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılının ilk 1000 ihracatçısı arasında, Afyonkarahisar'dan 4 firmanın yer aldığŸı bildirildi.

Afyonkarahisar'ın ihracat birincisi Afyon Yumurta İthalat İhracat ve Ticaret Anonim şžirketi'nin 46 milyon 204 bin 525 dolar ihracat ile Türkiye'de 413'üncü olduğŸu ifade edilen açıklamada, şŸu ifadelere yer verildi:
"İlimiz ihracat sıralamasında 2'nci olan Hisar Yumurta ve Nakliyat İthalat İhracat Sanayi Ticaret Anonim şžirketi 25 milyon 519 bin 59 dolar ile Türkiye'de 814'üncü olmuşŸtur. 23 milyon 83 bin 50 dolar ile ilimizde 3'üncü olan Yumurtacılar Zahire Tarım ǜrünleri Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi Türkiye'de 908'inci olmuşŸtur. Tureks-GM Mermer Granit Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi ise 21 milyon 655 bin 742 dolar ile Afyonkarahisar'da 4'üncü, Türkiye'de ise 962'nci olarak ilk 1000'e girmişŸtir. Ayrıca Türkiye'de su ürünleri ve hayvansal mamulleri sektöründe, Afyon Yumurta İthalat İhracat ve Ticaret Anonim şžirketi, sektörler sıralamasında 5'inci, Hisar Yumurta ve Nakliyat İthalat İhracat Sanayi Ticaret Anonim şžirketi ise sırlamada 12'nci olmuşŸtur. Madencilik ürünleri sektöründe Tureks-GM Mermer Granit Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi, sektörel sıralamada Türkiye 31'incisi olmuşŸtur. Yumurtacılar Zahire Tarım ǜrünleri Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi ise hububat, bakliyat, yağŸlı tohumlar ve mamulleri sektöründe Türkiye 72'ncisi olmuşŸtur."
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile