Atso Akademi’den Kadın Girişimcilere Yöneticilik Eğitimi

Atso Akademi’den Kadın Girişimcilere Yöneticilik Eğitimi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO, Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğinde, ücretsiz "Kadın Girişimci Yönetici Okulu" eğitim programı düzenleneceğini bildirdi.

ATSO Akademi çatısı altında düzenlenecek olan eğitim programı hakkında bilgiler veren Budak, “İş sahibi kadınların girişimci ruhunu ortaya çıkartarak, işlerini büyütmek ve uluslar arası pazarlarda rekabet edebilir düzeye gelmelerini sağlamak için bir eğitim programı başlatıyoruz. Bu programı başarıyla tamamlayan kadın girişimcilere Boğaziçi Üniversitesi tarafından ‘Yeterlilik Sertifikası’ verilecek” dedi.

Budak, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'ndeki akademisyenlerin, başvuruda bulunan kişilerle yapacağı bilgilendirme görüşmelerinin ardından, eğitime kabul edilen kadın girişimcilerin 27 Mart 2013 tarihine kadar bilgilendirileceğini kaydetti.

Budak başvurularda, en az lise mezunu olmak, şirket faaliyetlerini Antalya il sınırlarında sürdürüyor olmak, şirket sahibi ve/veya ortağı pozisyonunu da olmak, faaliyetlerini aynı unvanla (şirket sahibi/ortak) en az 1 yıldır kesintisiz sürdürüyor olmak, şirketin yüzde yüz yerli sermaye ile kurulmuş olması, firmada istihdam edilen çalışan sayısının 3 kişiden az 100 kişiden çok olmaması kriterlerinin aranacağını bildirdi.

27 Mart - 03 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek eğitimde kadın girişimcilere “müşteri ilişkilerinde süreklilik, şirket yönetimine finansal bakış, aile şirketlerinde yaşanan sıkıntılar, proaktif düşünce gücü, dış ticarette kritik başarı faktörleri, işletme organizasyonunda vizyoner kimlik, belirsizlik ortamında stres yönetimi, sorun çözme karar verme” gibi konular hakkında bilgi verileceğini ifade eden Budak, “Kadınlarımızın girişimlerini profesyonel bakış açısı ile yönetmelerini sağlamak için düzenlediğimiz bu eğitime tüm kadın girişimcilerimizi bekliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile