Atso Başkanı Budak Açıklaması

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, ''Antalya'nın bir numaralı sorunu olan ulaşım, sanayinin ve ticaretin gelişmesindeki en büyük engeli oluşturuyor'' dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Antalya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Emrah Kepez, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan ATSO Başkanı Budak, Türkiye'nin büyümesinin ve zenginleşmesinin yolunun girişimcilikten geçtiğini söyledi.

TOBB öncülüğünde illerde kurulan Genç Girişimciler Kurullarının önemli olduğunu ifade eden Budak, gençlerin başarılı çalışmalar içinde olduğunu bildirdi.

Antalya'da deniz, demir yolu ve kara yolu altyapısının yetersizliği nedeniyle ticaret ve sanayinin yeterince gelişemediğini ve Antalya'nın dünyaya açılamadığını anlatan Budak, ''Antalya'nın bir numaralı sorunu olan ulaşım, sanayinin ve ticaretin gelişmesindeki en büyük engeli oluşturuyor. Antalya'dan Türkiye'ye mal dağıtmanın maliyeti çok yüksek. Deniz ve kara yolu ulaşımı altyapısı yetersiz, demir yolu ise Antalya'ya bir türlü getirilemedi'' dedi.

Antalya'da ikinci önemli sorunun kent kültürünün oluşmaması olduğunu kaydeden Budak, Antalya'da son yıllarda sürekli bina yapıldığına işaret etti. Bunun sonucunda çarpık bir kentleşmenin ortaya çıktığını vurgulayan Budak, ''Antalya'nın büyük parkları, kongre merkezleri, kültür sanat merkezleri yok. Kentimizde kültürel, sosyal ve sportif alanlara ihtiyaç var'' diye konuştu.

TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Emrah Kepez ise Antalya'nın genç nüfus olarak büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, gençleri girişimciliğe yönlendirmek için yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Güç Gönel
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile