Atso Başkanı Çinçin Açıklaması

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen, Antakya - Kiel Kardeş Şehirlerarası İşbirliğini Geliştirme Toplantısı yapıldı.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Erol Bilecik Kongre Merkezi'ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, amaçlarının iki şehir arasında var olan işbirliği hacmini arttırmak olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 2012 yılında yaptığı 138 milyar dolarlık ihracatın yaklaşık yüzde 9.5'ini Almanya'yla gerçekleştirdiklerini ifade eden Çinçin, "Almanya en fazla ihracat yaptığımız ülke konumundadır. Fakat Hatay'dan 2012 yılında Almanya'ya yapılan ihracat rakamlarına baktığımızda, 15'inci sırada yer aldığı görülüyor. Hatay'dan 2012 yılında Almanya'ya yapılan ihracat 37 milyon dolardır. 2012 verilerine göre Hatay'ın 2 milyar 100 milyon dolarlık ihracat potansiyeli içinde Almanya'nın payı sadece yüzde 1.8 olarak kalmıştır. Bu durum iki ülke ve iki kardeş şehir arasında daha fazla ticaret ve işbirliği yapmamız gerektiğini göstermektedir" diye konuştu.

Türkiye ve Almanya arasında geçmişe dayanan köklü bir ilişki bulunduğunu belirten Çinçin, iki ülke arasındaki tarihsel dostluk bağlarının, zaman içinde çok sayıda Türk vatandaşının Almanya'ya göç etmesiyle daha da güçlendiğine dikkat çekti.

Toplantıda, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Hatay Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Cenk Özbaykal, yatırımcılara yönelik Hatay'ın tanıtımını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıya, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Almaya'nın Schleswig - Holstein Eyaleti Başkent Kiel Valisi Cathy Kietzer, Kiel Kalkınma Ajansı Temsilcisi Wolfgang Scmidt, Kiel Sanayi ve Ticaret Odası Temsilcisi Werner Koopmann ile bir çok işadamı ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Muhabir: Lale Köklü

Yayıncı: İsmihan Özgüven
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile