ATSO'dan Ihracat Odakli Proje

ATSO'dan Ihracat Odakli Proje

ATSO Baskani Ali Bahar, “Hedefimiz bölgemizdeki bilisim sektörünün büyümesini tesvik ederek, is birligi firsatlari sunmak ve sektörün rekabet gücünü artirmak” dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) tarafindan Antalya’da bilisim sektöründe faaliyet gösteren firmalari yeni pazarlara açmak, yurt disi pazarlarini, rakip ülke ve ürünleri taniyarak, yeni pazarlama stratejileri, is birlikleri ve ihracat imkanlari gelistirmek için önemli imkanlar sunan “ATSO Bilisim Kümesi Projesi”ne basvurular basladi.

T.C. Ticaret Bakanligi Uluslararasi Hizmet Ticareti Genel Müdürlügü tarafindan “5447 sayili Türkiye Bilisim Sektörünün Uluslararasilasmasi ve E-Turquality (Bilisimin Yildizlari) Programi Hakkinda Karar” kapsaminda yürütülen Bilisim HISER Projeleri, bilisim firmalarinin uluslararasi piyasalardaki rekabet gücünü kümelenme anlayisiyla gelistirerek yurt disi pazarlara etkin bir biçimde açilmalarini hedefliyor. Projenin ilk asamasinda kümede yer alan firmalarin, ihracat potansiyeli belirlenerek ihracata yönelik stratejilerin yer alacagi ihtiyaç analizinin yapilmasini planladiklarini kaydeden ATSO Baskani Ali Bahar, “ATSO Bilisim Kümesi ile hedefimiz, bölgedeki bilisim sektörünün büyümesini tesvik ederken, ayni zamanda yerel ekonomiye de katkida bulunmak. Böylelikle, yüksek katma degerli is ve istihdami katki koymak istiyoruz” diye konustu.



Hedef bilisim sektörünün büyümesi

Proje kapsaminda, dis ticaret egitim programlarinin düzenlenmesi, küme tanitim faaliyetleri, hedef pazarlara yönelik; yurt disi fuar katilimlari, ikili is görüsmeleri (B2B), kurum ve kurulus ziyaretlerinin yaninda alim heyeti programlarinin da düzenlenecegini kaydeden Baskan Bahar, “Proje faaliyetlerine ait giderlerin yüzde 75’i Ticaret Bakanligimizca desteklenecektir. Kalan yüzde 25 ise faaliyete katilim saglayan firmalarimizdan katki payi olarak tahsil edilecek ve projenin ilk etaplarinda kullanilmak üzere katilimci firmalardan ön katki payi alinacak” diye konustu.

Baskan Bahar, “Hedefimiz bölgemizdeki bilisim sektörünün büyümesini tesvik ederek, isbirligi firsatlari sunmak ve sektörün rekabet gücünü artirmak” ifadelerini kullandi.

Alternatif pazar avantaji

Proje süresinin 3 yil olacagina dikkati çeken Baskan Bahar, “Projelerin Antalya firmalarimiza büyük katma deger sunacagina inaniyorum. Firmalarimiz için ulasilabilir hedefler koymak ve bu hedeflere ulasmalarinda yol haritasi sunacagimiz bir projeyi gerçeklestirmekten son derece memnunuz. Yerel rekabet avantajlarimiz var, ortak sorun, ortak firsat ve vizyon anlayisi ile küreseli hedefleyen firmalarimizin projemize katilmalarini bekliyoruz” dedi.

Sürdürülebilir ihracat hedeflediklerini kaydeden Baskan Bahar, “Küresel rekabetin giderek zorlastigi bir ortamda alternatif pazarlara ulasmak büyük bir avantaj. Projenin yüzde 75’nin Ticaret Bakanligimizca desteklenmesi sektörde faaliyet gösteren firmalarimiz için büyük firsat. Ihracat için gerekli kabiliyetin gelistirilmesi ve ihracat hedeflerimizi gerçeklestirmeye ve ekonomimize katki sunmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile