Atso İle Akdeniz Üniversitesi Arasında İşbirliği

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Akdeniz Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında oda üyelerinin talep ettiği konularda hazırlanacak yüksek lisans tez çalışmalarına maddi destek verilecek.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, iş dünyasından gelen talepler doğrultusunda belirlenecek yüksek lisans tez çalışmaları ile sektörel planlamada ve sektör sorunlarının çözümünde akademik bakış açısından faydalanmak istediklerini bildirdi.
Ekonomik hedeflere ulaşmak için doğru ve bilimsel gerçeklere dayalı bir planlama ile sistemli bir gelişme göstermenin gereğine işaret eden Budak, açıklamasında şunları kaydetti:
"Bunun için de bilim ile iş dünyasının gücünü birleştirmek, iş dünyası ile üniversiteler arasında ortak vizyona ve bilgi paylaşımına dayalı bir birliktelik kurmak durumundayız. Biz de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu vizyon doğrultusunda üniversite ile iş dünyası arasındaki bilgi akışının kurumsal ve sistematik bir yaklaşımla ele alınması amacıyla Akdeniz Üniversitemiz ile bir protokol imzaladık. Protokol kapsamında üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda hazırlanan yüksek lisans tezlerine üniversitenin ayıracağı bütçe kadar odamız da katkıda bulunacak."
Budak, sektörlerine dair akademik çalışma yapılmasını isteyen oda üyelerinin, belirledikleri konuları en geç 13 Aralık mesai bitimine kadar ATSO bünyesindeki Araştırma-Geliştirme Müdürlüğüne bildirmelerini istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile