Atso Kasım Ayı Meclis Toplantısı'nda, Yönetim Kurulu Başkanı Budak'ın Şehit Cenazesine Katılınması Amacıyla Toplantının Ertelenmesi Yönündeki Teklifi Kabul Edildi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Kasım Ayı Meclis Toplantısı'nda, Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak'ın şehit cenazesine katılınması amacıyla toplantının ertelenmesi yönündeki teklifi kabul edildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada şehit düşen 5 askerden biri olan 27 yaşındaki Üsteğmen Gökhan Korkut'un Muratpaşa Camisi'ndeki cenaze törenine katılmak amacıyla ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak, Meclis Başkan Vekili Ali Bahar'ın başkanlığında Meclis Salonu'ndaki toplantıda, toplantının yarına ertelenmesi amacıyla önerge verdi. Görüşülen önerge, oy birliğiyle kabul edildi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak, burada yaptığı konuşmada, meclis toplantılarına sürekli şehit haberleriyle başladıklarını belirterek, ''Yine şehit haberiyle sarsıldık. Geçen yıl yine kasım ayında 17 şehit vermiştik. Bugün de Antalya'da şehidimiz var. Ben cenazeye katılacağım, sizlerin de katılmasını istiyorum. Birlik beraberlik içinde meclis olarak şehidimizi uğurlayalım'' dedi.

Toplumun derinden yaralandığını ve duygularını ifade etmekte zorlandığını kaydeden Budak, şehit cenazelerinin göz ardı edilmesini istemediğini söyledi.

Budak, ''Siyasilerin bu konuda birlikte hareket etmesini istedik. Maalesef toplumda kavgalar bitmek bilmiyor. Teröre Avrupa da destek veriyor'' diye konuştu.

Budak, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına da değinerek, yaşananların insanlık suçu olduğunu, ancak terör olaylarına, çocuk ölümlerine Avrupa'nın destek verdiğini ileri sürdü.

Daha sonra dağılan toplantıdan çıkan ATSO üyeleri, Muratpaşa Camisi'ndeki şehidin cenaze törenine katıldı.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile